Cinci plante de apartament pe care este bine să le dăruiești sau să le primești de Crăciun sau de Anul Nou

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Cinci plante de apartament pe care este bine să le dăruiești sau să le primești de Crăciun sau de Anul Nou
Cinci plante de apartament pe care este bine să le dăruiești sau să le primești de Crăciun sau de Anul Nou

Oferirea de cadouri este un mod de a vă arăta sentimentele calde față de familie și prieteni. Iar ocazia perfectă - Crăciunul sau Revelionul - se apropie. Iată o selecție de cinci plante de apartament, pe care este bine să le dăruiești sau să le primești de Crăciun sau de Anul Nou.

Poinsettias (Floarea Crăciunului, Steaua Crăciunului)


În țările europene, simbolurile miracolului de Crăciun sunt oferite ca daruri pentru Anul Nou. De exemplu, Poinsettia - „Steaua Crăciunului“ un arbust asociat cu o legendă frumoasă. 

 

Cinci plante de apartament pe care este bine să le dăruiești sau să le primești de Crăciun sau de Anul Nou

 

În ajunul Crăciunului, într-un sat din Mexic, oamenii au făcut cadouri pentru Iisus. Micuța Maria și-a stricat din greșeală meșteșugul și nu a avut timp să facă unul nou. În Ajunul Crăciunului, oamenii se înghesuiau în jurul bisericii, arătându-și unul altuia cadourile pe care le făcuseră. Numai că Maria nu a avut nimic de arătat și s-a îndepărtat în lacrimi. Dintr-o dată a văzut o stea strălucitoare deasupra drumului. O voce din ceruri a spus: "Nu plânge, copilă! Iisus va accepta orice dar al tău, atâta timp cât este dat din inimă. Dragostea ta o va face specială“. Fetița a cules crenguțe din cel mai apropiat tufiș și s-a grăbit spre biserică. Când a intrat, pe lăstarii culeși au înflorit flori roșii strălucitoare, în formă de stea. Inima iubitoare de Dumnezeu a fetei a făcut o minune. De atunci, arbustul a fost poreclit Steaua de Crăciun.

Steaua de Crăciun se dăruiește ca un cadou celor mai apropiați oameni. Aspectul neobișnuit este creat de bractee luminoase, iar florile în sine sunt mici și discrete. Prospețimea plantei poate fi evaluată după polenul de pe coroană. Dacă nu există, totul este în regulă. Înflorirea durează din decembrie până în martie, apoi poinsettia cade și rămâne în repaus până în toamnă.

Arbustul nu tolerează curenții de aer și vremea rece. Când îl transportați din magazin iarna, înfășurați-l în hârtie pentru a preveni înghețarea frunzelor.

1. -imagine fara descriere- (poinsettias-g877eba0c4_1920.jpg)

 

Crăciunița (Cactus de Crăciun, Nu-mă-deranja, Decatur, sau slumberberry)

Este o plantă ce înflorește, de asemenea, atunci când alții se odihnesc. Acest cactus epifiot este cunoscut sub numele de cactus de Crăciun sau Varvarina belle. Înflorește pe 17 decembrie - ziua de pomenire a Sfintei Barbara. Această plantă este ornamentală atât iarna, cât și vara. Decembristul este un simbol al frumuseții și al înțelepciunii și se oferă femeilor pe care le iubești. Florile grațioase, tubulare ale cactusului au o varietate de culori. Planta este nepretențioasă, dar nu-i place să fie rearanjată în timpul înmuguririi.

2. -imagine fara descriere- (plant-g0e189cb29_1920.jpg)


Hippeastrum (Amaryllis, Crinul de apartament)


Sexul puternic are nevoie și el de energia inspirațională a florilor. Un cadou bun pentru bărbatul pe care îl iubești este un hippeastrum, tradus din greacă drept călăreț stelar. Această plantă bulboasă impresionează cu florile sale rafinate în formă de pâlnie. Simbolizează un zbor neînfrânat al fanteziei și este potrivit pentru bărbații cu preocupări intelectuale.


Hippeastrul este originar din tropicele americane.

Se udă în jurul marginii ghiveciului, având grijă să nu se ude bulbul. Când frunzele s-au ofilit, începe perioada de repaus. Puneți hippeastrul într-un loc răcoros și întunecat timp de 1,5-3 luni și udați-l o dată la 3 săptămâni.

Perioada de repaus este necesară pentru ca bulbii să înflorească din nou.

3. -imagine fara descriere- (amaryllis-g9e0bdfc4d_1920.jpg)


Cyclamen (Violeta de Alpi)

Plantele de apartament care simbolizează fericirea și armonia sunt întotdeauna la mare căutare. Ciclamenul, ale cărui frunze au formă de inimă, le aduce în casă în noaptea de Anul Nou.

Frunzele în formă de inimă ale ciclamenului au adesea un model argintiu interesant.

Florile roz, roșii, albe sau purpurii plutesc deasupra lor ca niște fluturi. Acesta este un cadou bugetar pentru a face fericiți prietenii și cunoștințele. Hibrizii de ciclamen persan sunt cel mai adesea vânduți în magazine. Au fost produse multe soiuri hibride de ciclamen cu colorit variat.

Planta bulboasă înflorește timp de 4 săptămâni, înainte de a intra în repaus vegetativ. Unele soiuri își pierd chiar și frunzele. Pentru rezultate optime, păstrați ciclamenul într-o cameră răcoroasă, la 13-15 °C.

4. -imagine fara descriere- (cyclamens-g102c2d5bc_1920.jpg)

Aechmea (Planta urnă, Planta vază de argint)


Unele epifite înfloresc o singură dată în viață, dar într-un mod de neuitat. Una dintre acestea este echmea striata, care îl protejează pe proprietar de apatie și melancolie. Este greu să nu rămâi în admirație la vederea sepalelor roz și albastre strălucitoare din inflorescența uriașă în formă de stea.

Patria aechmeei: America Centrală și de Sud

Aechmeei îi place aerul umed, de aceea ghiveciul este așezat într-o tavă cu pietricele pe fundul căreia se toarnă apă. După înflorire, echmeea va dispărea încet, în câteva luni. Atenție: seva frunzelor de echmea este iritantă pentru piele.

5. -imagine fara descriere- (plant-ga3e299183_1920.jpg)

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel