Ciclonul Pulcinella lovește puternic Italia. Cod galben de fenomene meteo extreme

Cristina Iacob |
Data publicării:
Alertă meteo în Italia, toate regiunile sunt sub Cod roșu, galben și portocaliu
Alertă meteo în Italia, toate regiunile sunt sub Cod roșu, galben și portocaliu

Odată cu venirea ciclonului Pulcinella, s-a declanșat o fază de instabilitate meteorologice în întreaga Italie. Se anunță o zi cu vreme rea, ploi și vânt puternic.

Autoritățile au emis două avertizări cu privire la vremea de vineri, 9 februarie. Este cod galben de ploi în două regiuni ale țării și o avertizare de condiții meteorologice nefavorabile valabilă pe tot teritoriul din cauza ciclonului Pulcinella. 

Se întoarce vremea rea, cu ploi și vânt în Italia

Vineri, 9 februarie, prezența ciclonului Pulcinella va aduce precipitații abundente și ninsori în munți și regiunile nordice. 

Pe baza prognozelor disponibile, Departamentul Protecției Civile a emis o nouă avertizare de condiții meteo nefavorabile și a evaluat o alertă meteo galbenă pentru câteva sectoare din Lombardia și Emilia Romagna pentru mâine, vineri, 9 februarie, din cauza riscului hidrologic.

Ce zone vor fi afectate 

Emilia Romagna: Munții Emilianii Centrali, Munții Piacenza-Parma, Dealurile Piacenza-Parma, Dealurile Emilianului Central, Munții Bolognez

Lombardia: Valchiavenna, Valtellina, lacurile și prealpi Varesine, Valcamonica, lacurile de est și prealpi, Lario și prealpii de vest, Bergamo Orobie

Cea mai bună vreme va fi Puglia, Basilicata, Calabria și Sicilia, unde se preconizează că va fi însorit pe tot parcursul zilei.

Se așteaptă cer înnorat în restul Peninsulei, cu ploi în nord și în Toscana. 

Liguria și Sardinia vor avea parte de descărcări puternice, iar în Scirocco va fi vânt foarte puternic, cu risc de furtună. 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel