China. Cererea de petrol va atinge nivelul de vârf în 2030

Alexandru Ichim |
Data publicării:
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Consumul de petrol din China este în continuă creștere. 

Consumul de petrol al Chinei ar urma să continue să crească în acest deceniu, datorită cererii solide din industria chimică, ajungând la un vârf de 780 milioane de tone pe an până în 2030, arată rezultatele unui studiu efectuat de un institut de cercetare afiliat China National Petroleum Corp (CNPC), transmite Reuters, scrie Agerpres. 

În 2020, CNPC Economics & Technology Research Institute (ETRI) considera, tot în baza unui studiu, că statul asiatic va atinge un vârf al cererii de petrol în jurul anului 2025, iar acesta va fi de 730 milioane de tone pe an.

În cel mai recent raport, datele ETRI relevă faptul că un consum de motorină, benzină şi kerosen va atinge nivelul de vârf în jurul anului 2025, la aproximativ 390 milioane de tone pe an, iar cererea solidă pe segmentul petrochimiei va sprijini majorarea consumului până în 2030.

Cererea generală de petrol va scădea după 2030



Cererea generală de petrol va scădea după 2030, în urma declinului consumului în sectorul transporturilor şi al electrificării vehiculelor, dar cererea pentru industria chimică va rămâne stabilă.

De asemenea, ETRI a revizuit vârful de consum pentru energia primară totală a Chinei la 6,01 miliarde tone pe an de cărbune până în jurul anului 2030, de la un nivel previzionat anterior de 5,6 miliarde tone pe an până în jurul anului 2035.

"Consumul de cărbune al Chinei se va reduce la aproximativ 3,6-4 miliarde tone în 2021-2030", apreciază ETRI.

De asemenea, ETRI estimează că consumul de gaze naturale va atinge nivelul de vârf până în 2040, la aproximativ 650 miliarde metri cubi pe an, în urma consumului ridicat din industrie.

China, cel mai mare producător şi consumator mondial de cărbune, este şi cel mai mare emitent mondial de gaze cu efect de seră. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel