Chifteluțe din vinete, vedetele sezonului: Cea mai simplă rețetă și are doar 200 de calorii

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:
Chifteluțe din vinete, vedetele sezonului: Cea mai simplă rețetă și are doar 200 de calorii
Chifteluțe din vinete, vedetele sezonului: Cea mai simplă rețetă și are doar 200 de calorii

Uite ce poți face cu 2 vinete: Chifteluțe foarte delicioase și cu doar 200 de calorii! Iată rețeta pas cu pas. 

Chifteluțele, fără îndoială, sunt un al doilea fel de mâncare care reușește întotdeauna să mulțumească pe toată lumea, dar, pentru o schimbare, v-ați putea gândi să optați pentru un înlocuitor valabil care să vă placă puțin mai mult. Adică, ați putea aduce la masă o excelentă chiftea de vinete la cuptor, datorită căreia veți putea face legumele mai apetisante pentru copii.

Vor fi atât de impresionați de gustul acestui fel de mâncare încât se vor îndrăgosti de el. De fapt, este ceva ce probabil nu ați mai gustat până acum și vă va uimi. Mai presus de toate, pentru că este, de asemenea, atât de ușor încât se potrivește foarte bine cu o dietă cu conținut scăzut de calorii.

Chifteluțe din vinete, vedetele sezonului

 

În plus, dacă aveți invitați la cină, aveți încredere că succesul va fi asigurat. Ca să nu mai vorbim de faptul că pregătirea nu este deloc complexă, deoarece va necesita un timp foarte scurt și pași foarte simpli. Cu alte cuvinte, procesul este la îndemâna oricui și chiar dacă nu sunteți un as în bucătărie, din fericire, veți obține un rezultat satisfăcător.

Rețeta pentru chiftele de vinete delicioase și cu conținut scăzut de calorii

 


Ingrediente

300 g de pâine veche (înmuiată în apă și stoarsă)
2 lingurițe de pesmet
2 lingurițe de brânză parmezan rasă
2 vinete
2 cartofi, tăiați în cubulețe
1 ou
1 cățel de usturoi, ras
100 g de brânză scamorza tăiată cubulețe (sau brânză provola afumată)
un strop de ulei de măsline extravirgin
pătrunjel tocat
câteva frunze de busuioc
sare și piper
roșii cherry.

S-ar putea să îți placă și: Musaca italiană, cu cartofi și parmezan. E pur și simplu un deliciu!


Pregătire

Mai întâi se spală vinetele, se usucă, se îndepărtează capacul și se taie pe lungime, mai întâi felii și apoi cuburi de mărime medie.
Se pun vinetele într-o oală cu apă fierbinte sărată și se lasă să fiarbă 15-20 de minute, apoi se scurg și se storc bine.

Acum puneți legumele într-un castron, adăugați pâinea veche, pătrunjelul, busuiocul, usturoiul, sarea, piperul, parmezanul și oul.

După ce s-a făcut acest lucru, se amestecă bine cu mâinile, se adaugă pesmetul și se continuă lucrul până se obține consistența potrivită.

Se pregătește o foaie de hârtie de copt, se pudrează partea de jos cu pesmet, se întinde aluatul, se aplatizează, se împănează în mijloc cu brânza scamorza, se rulează cu ajutorul hârtiei și se așază pe o tavă de copt.

În acest moment, se acoperă suprafața chifteluței cu pesmet, apoi se adaugă cartofii așezându-i în tava de copt, se stropesc cu puțin ulei și sare.

În cele din urmă, coaceți chifteluța în cuptorul preîncălzit, în modul ventilator, timp de 30-35 de minute, la o temperatură de 180°C (185°C în modul static).

După ce chifteluța este gata, se ornează cu roșiile cherry tăiate în jumătate și câteva frunze de busuioc și se aduce la masă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel