Chiftele moi și pufoase, preparate fără ouă. Iată cu ce le poți înlocui

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Chiftele moi și pufoase, preparate fără ouă. Iată cu ce le poți înlocui. Sursa foto: freepik.com
Chiftele moi și pufoase, preparate fără ouă. Iată cu ce le poți înlocui. Sursa foto: freepik.com

Nu este imposibil să fac chiftele perfecte fără ouă. Pentru a obține o compoziție foarte moale și un rezultat extraordinar, iată 7 ingrediente simple cu care poți înlocui ouăle.

Nu este imposibil să fac chiftele perfecte fără ouă. Pentru a obține o compoziție foarte moale și un rezultat extraordinar, iată 7 ingrediente simple cu care poți înlocui ouăle.

Dacă în timpul săptămânii nu ai timp să petreci mult timp în bucătărie, pentru a prepara bucate mai elaborate, o poți face în weekend. De altfel, prânzul de duminică este o oportunitate de a aduna împreună toată familia și adesea chiar și cei mai apropiați prieteni, și de a savura împreună bucate delicioase.

Tort mimosa cu ciocolată. Un desert italian elegant

Alături de alte bucate delicioase, de pe masă nu pot lipsi chiftele delicioase. Fie că sunt simple sau cu sos, important este că să fie fragede și suculente. La fel ca multe alte rețete care par ușor de preparat, chiftelele au și ele unele trucuri pe care trebuie să le cunoști. Mai ales dacă amesteci ingrediente din ochi, fără a le măsura.

Salată de cartofi, cu un sos delicios. Este sățioasă și ușor de făcut

Ingredientele principale ale chiftelelor sunt carnea, pesmetul și ouăle. Acestea din urmă servesc pentru a lega aluatul și a-l face compact și, în același timp, îl fac fraged și umed.

Dacă vrei să faci chiftele și descoperi că nu ai ouă în frigider, nu trebuie să mergi la magazin. Poți face chifteluțe și fără ouă, care vor fi delicioase.

Prima alternativă, pe care mulți o cunosc deja, constă în înmuierea pâinii fără crustă în lapte. După ce s-a înmuiat, stoarce pâinea și pune-o în bolul cu carne. Alte ingrediente, care funcționează, sunt piureul de cartofi și uleiul de măsline.

Dacă chiftelele sunt din legume, poți folosi ricotta proaspătă sau iaurt, deoarece consistența acestor produse îți va permite să lucrezi ușor chiftelele.

Burgeri din conopida și brânză, la cuptor. Încearcă chiar astăzi un preparat de senzație! Această rețetă te va cuceri

Când, în schimb, folosești carne tocată, pentru a obține chifteluțe moi și pufoase fără ouă, trebuie doar să adaugi mai multă brânză rasă și să excluzi pesmetul.

Dacă preferi o aromă mai intensă, atunci cea mai bună soluție este să folosești leguminoase fierte și amestecate precum năut, mazăre sau fasole. În acest caz, trebuie să adaugi condimente și puțină brânză și vei obține chiftele ușoare și gustoase.

Un agent de îngroșare și liant perfect este făina de năut sau cea de orez: 2 linguri de făină înlocuiesc un ou și va trebui doar să o diluezi în câteva linguri de apă.

Omletă pufoasă „Polyanka”. Din două felii de pâine și două ouă faci un deliciu. Este gata în doar zece minute!

În cele din urmă, încearcă să adaugi 2 linguri de orez fiert. Acest ingredient are o aromă neutră și, în plus, este o modalitate excelentă de a folosi orezul rămas din ziua precedentă.

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt

https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g

https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G

https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel