Chiftele de dovlecel, rețeta simplă. Au o dulceață aparte și o textură unică

Chiftele de dovlecel, rețeta simplă. Au o dulceață aparte și o textură unică
Chiftele de dovlecel, rețeta simplă. Au o dulceață aparte și o textură unică

Chiftelele de dovlecei sunt întotdeauna o idee bună atunci când vrei să prepari ceva rapid și foarte gustos. 

Chiftele de dovlecei: sunt pufoase, spornice și delicioase și foarte rapid de preparat. Sunt un preparat pe bază de dovlecel, astfel că vor avea o dulceață aparte. Aceasta poate fi o rețetă de post sau de dulce, cum preferați.

Chifteluțele de dovlecei sunt foarte ușor de făcut, iar dacă nu veți spune musafirilor din ce sunt făcute nici nu-și vor da seama.

Această rețetă este ideală pentru persoanele care vor să mănânce cât mai puţină carne și s-o înlocuiască cu legume proaspete și sățioase. Descoperă mai jos cum să pregătești cu minim de efort cele mai gustoase chifteluțe din dovlecei. 

Vezi și: Tort cu cafea și Nutella. Transformă orice aniversare într-un eveniment special

Ingrediente

 

- 2 dovlecei mărişori și tineri

- 1 legătură pătrunjel

- o legătură de ceapă verde

- 200 g brânză telemea bine scursă

- 2 ouă

- 3 linguri făină

- ulei pentru prăjit

- piper


Chifteluțe de dovlecei. Mod de preparare

 

Chifteluțele se pregătesc imediat, iar gustul este de-a dreptul delicios. Iată care sunt pașii pe care să îi urmezi pentru cele mai bune chiftele de dovlecei.

Pasul 1

Dovleceii se dau prin răzătoarea cu ochiuri mari și se lasă deoparte pentru 5-10 minute să se scurgă apa. După ce i-am scurs bine, îi amestecăm cu pătrunjelul tocat fin, telemeaua trecută prin răzătoare, făina, ceapa verde tocată mărunt și ouăle bine bătute.

Pasul 2

Se potrivește gustul de piper, dar nu și de sare pentru că este deja sărată brânza. Cu lingura se ia din aluat si se formează chifteluțele, după care le prăjim în ulei încins în tigaie.

Chiftelele de dovlecei sunt gata atunci când s-au rumenit pe ambele părți.

După ce le-am prăjit, le scoatem pe șervețele de hârtie pentru a se scurge surplusul de ulei.

Pentru un plus de prospețime, poți adăuga în aluat o lingură de mentă proaspătă tocată mărunt. Gustul va fi senzațional.

Poftă bună!

Dovlecelul, izvor de sănătate

 

Dovlecelul își are originea în America, însă s-a răspândit rapid pe tot globul.

De la această plantă se consumă atât fructul, adică dovlecelul, cât și floarea.

Dovlecelul este extrem de bun pentru sănătate datorită conținutului ridicat de potasiu, vitamina C și betacaroten. Dovlecelul mai conține calciu, fosfor, fier, magneziu, zinc și vitaminele B1, B2, B9. În plus, are puține calorii și glucide, 100 de grame de dovlecel conținând doar 12 calorii.

Dovlecelul este ideal pentru cei care suferă de diabet.

[citeste si]


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy