Cheesecake cu ciocolată fără coacere. Rețeta foarte simplă cu rezultat garantat

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:
Cheesecake cu ciocolată fără coacere
Cheesecake cu ciocolată fără coacere

Cheesecake cu ciocolată fără coacere este un desert proaspăt și apetisant, realizat dintr-o bază de biscuiți cu cacao, acoperit cu o cremă de ciocolată obținută dintr-un amestec de Philadelphia, frișcă și ciocolată neagră topită. 

Cheesecake cu ciocolată fără coacere se prepară foarte simplu, perfect atunci când nu ai chef să pornești cuptorul. Acest desert este format dintr-o Începi cu baza, care se obține prin combinarea de biscuiți cu unt, apoi te dedici la cremă, care va rămâne proaspătă și compactă după ce ne vom odihni prăjitura câteva ore în frigider.

Ingrediente (pentru o formă de tort de 24 cm)

 

- 180 g biscuiți cu cacao

- unt 80 g

- 500 g brânză Philadelphia

- 100 g zahăr pudră

- 270 g ciocolată neagră

- 250 g frișcă pentru prăjituri (200 pentru frișcă + 50 g pentru dizolvarea gelatinei)

- 15 g foi de gelatină

- pudră de cacao amară

Cheesecake cu ciocolată fără coacere. Mod de preparare

 

Începeți prin a măcina biscuiții de cacao (cu mâna sau cu ajutorul unui mixer), apoi adăugați untul topit și amestecați totul.

Se toarnă amestecul într-o formă de tort de 24 cm, tapetată în prealabil cu hârtie de copt, se compactează și se nivelează cu dosul unei linguri și se pune la frigider pentru o oră sau la congelator pentru 30 de minute.

Se topește ciocolata la bain-marie și se lasă să se răcească complet. Între timp, bateți brânza Philadelphia cu zahărul pudră până când devine moale și cremoasă.

Adăugați ciocolata topită și răcită și amestecați din nou timp de câteva secunde cu telul, astfel încât ciocolata să fie complet integrată.

Destul de asemănător cu acest cheesecake cu ciocolată fără coacere este și Tartă cu cafea, tot fără coacere.

Înmuiați gelatina în apă rece timp de aproximativ zece minute și încălziți 50 ml de smântână într-un recipient mic. Când gelatina este moale, stoarceți-o și dizolvați-o în smântână, amestecând cu o lingură. Dacă au mai rămas câteva bucăți mici, încălziți din nou timp de câteva secunde.

Acum adăugați gelatina dizolvată la crema de ciocolată și bateți câteva secunde. Separat, se bate frișca rece de la frigider și se încorporează în compoziție, amestecând ușor cu mâna pentru a nu o dezmembra.

Se ia baza de biscuiți și se acoperă cu crema de ciocolată, nivelând-o bine. Se pune la frigider pentru cel puțin 4 ore pentru a se răci bine. Dacă vă grăbiți, două ore în congelator sunt suficiente.

Când acest cheesecake cu ciocolată fără coacere s-a întărit, presărați deasupra puțină pudră de cacao neîndulcită și serviți.

Poftă bună!

Sfaturi

Pentru a bate crema rapid, puneți mixerul și recipientul în frigider sau în congelator cu 15 minute înainte de a le folosi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel