Chec marmorat, rețeta simplă. Așa obții "laleaua" perfectă în interior

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:
Chec marmorat, rețeta simplă
Chec marmorat, rețeta simplă

Checul marmorat este o prăjitură moale și ușoară, care poate fi savurată înmuiată într-o ceașcă de cafea cu lapte pentru un început de zi dulce și delicios. 

Chec marmorat este o rețetă simplă, dar extrem de delicioasă. Este un desert ce poate fi savurat la micul dejun, înmuiat într-o ceașcă de cafea și lapte sau alături de ceaiul preferat.

După ce aluatul a fost pregătit, colorăm jumătate din el cu cacao. În forma de tort, cele două părți se amestecă și se obține astfel un efect care amintește de o lalea.

Rețeta de chec marmorat este fără unt și este gata în doar câțiva pași. 

Ingrediente (pentru o formă de 28x10 cm)

 

- 4 ouă

- 220 grame zahăr pudră

- 100 grame ulei de floarea soarelui

- 100 grame apă

- 300 grame făină

- 50 grame amidon de cartofi

- 16 grame praf de copt

- 20 grame cacao amară

Cum faci cel mai bun chec marmorat

 

Luați un castron mare, spargeți ouăle și începeți să le bateți cu un mixer electric, apoi adăugați zahărul pudră. Continuați să mixați până când amestecul crește în volum și devine ușor și cremos.

Se toarnă uleiul de floarea soarelui și apa. Se cerne treptat și se încorporează făina, amidonul de cartofi și în final praful de copt. Se amestecă bine pentru a amesteca ingredientele și a evita formarea unor cocoloașe enervante.

Împărțiți amestecul turnând jumătate din el într-un alt bol. Adăugați cacaua la partea colorată a amestecului și amestecați.

Se unge și se tapetează cu făină o formă de chec de 28x10 cm, apoi se toarnă cele două amestecuri, alternându-le pentru a obține un rezultat "pătat". 

Acest chec marmorat se coace în cuptorul preîncălzit la 180° timp de 40-45 de minute, dacă este ventilat, dar dacă aveți un cuptor static, prelungiți timpul de coacere cu aproximativ 5-10 minute.

Pentru a verifica dacă prăjitura este gata, după timpul indicat o putem testa cu o scobitoare: dacă aceasta iese uscată, prăjitura este gata. Se lasă să se răcească și se scoate ușor din formă.

Sfat: Puteți omite amidonul de cartofi, mărind cantitatea de făină. Pentru a aromatiza aluatul, se adaugă o linguriță de aromă de vanilie.

Vezi și: Prăjitura cu portocale și iaurt, un desert autentic și aromat, foarte ușor de preparat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel