CEx al PSD, REUNIUNE de URGENȚĂ după ce Rovana Plumb a fost respinsă de Comisia JURI

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Comitetul Executiv al PSD se reuneşte, marţi, de la ora 16.00. Şedinţa are loc în contextul în care Rovana Plumb a fost respinsă de Comisia JURI a Parlamentului European pentru funcţia de comisar european pentru transporturi.

Este posibil ca principalul subiect de discuţie să fie dacă PSD o mai susţine pe Rovana Plumb pentru această poziţie, au adăugat sursele citate. Întâlnirea social-democraţilor de marţi va avea loc la sediul PSD din Kiseleff.

Premierul Viorica Dăncilă urmează să susţină declaraţii de presă, luni seară, de la ora 19.00, la sediul partidului.

Ulterior deciziei Comisiei JURI, Rovana Plumb a transmis, într-un comunicat de presă, că că decizia JURI este una care încalcă Regulamentul de procedură al PE şi este o hotărâre evident politică. Ea a adăugat că va prezenta situaţia preşedintelui Parlamentului European David Sassoli şi preşedintelui ales al Comisiei Europene Ursula von der Leyen.

Comisia pentru Afaceri Juridice (JURI) a Parlamentului European a decis, luni, prin vot, că Rovana Plumb şi Laszlo Trocsanyi nu sunt apţi pentru funcţia de comisar european. Comisia va trimite o scrisoare către preşedintele Parlamentului European David Sassoli.

Rovana Plumb a transmis luni o scrisoare Comisiei JURI din PE, în care precizează că împrumutul controversat a fost achitat cu două apartamente deţinute de aceasta în România, astfel datoria care a generat îngrijorări în cadrul audierii sale în comisie nu mai există, scrie Mediafax.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel