CERTURI în ALDE. Tăriceanu anunță că pregătește SCHIMBĂRI în filiale

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Dezastrul de la alegerile europarlamentare din 26 mai, unde ALDE a luat doar 4% şi nu a reuşit să trimită niciun reprezentat în Parlamentul European, a provocat tensiuni puternice în interiorul formaţiunii lui Călin Popescu Tăriceanu.

Conform unor surse citate de Digi24, Tăriceanu le-a reproşat colegilor de partid, reuniți miercuri în ședință la palatul Parlamentului, rezultatul dezastruos. Mai mult, acesta a spus că vor exista și schimbări în aceste filiale.

Citește și SCANDAL în Parlament cu Tăriceanu: „Știu că vă deranjează! Aveți curajul?"

„Şedinţa Delegaţiei Permanente ne-a permis întâi de toate o trecere în revistă, o analiză a rezultatelor alegerilor pentru Parlamentul European, care pentru noi, trebuie să recunosc, fără niciun fel de ambiguitate, s-au constituit într-un eşec. Am făcut cu colegii mei această analiză. Rezultatele arată că acolo unde s-a muncit şi şi-au asumat această responsabilitate de desfăşurare, de susţinere a campaniei electorale, am avut rezultate şi alte judeţe, din păcate, destul de munte, nu şi-au făcut deloc treaba. Prin urmare, vor urma şi o serie de măsuri organizatorice la nivelul filialelor şi nu numai”, a anunţat Tăriceanu, la finalul şedinţei.

Mai mult, acesta a arătat că va exista un Congres pentru ca ALDE să îşi definească ideologia politică şi să se poată prezenta mai bine în faţa electoratului.

Citește și Tăriceanu, IRONIE după moțiune: "E greu, băieți, fără liste suplimentare? E greu!"

„Am hotărât împreună cu colegii mei ca în luna septembrie să avem un congres doctrinar pentru o definire ideologică a noastră mai clară pentru că am constatat că există o deficienţă de percepţie doctrinară în ceea ce ne priveşte. Suntem partidul clasei de mijloc, suntem partidul întreprinzătorilor mici şi mijlocii suntem partidul profesiilor liberale dar cred că oferta noastră electorală nu a fost suficient de convingătoare pentru aceştia”, a spus Călin Popescu Tăriceanu, după ședință.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel