„Cerșetorii din România fac scandal în orașe“: Canton din Elveția, strigăt disperat către ministerul de Externe

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

„Cerșetorii romi din România fac scandal în orașe“: directorii de securitate din cantonul elveian Basel-Stadt trag un semnal de alarmă către ministrul de Externe, Ignazio  Cassis.

Cantonul Basel-Stadt a emis o interdicție strictă privind cerșetoria, după ce orașul a fost invadat de cerșetori agresivi. Dar astfel de reglementări sunt de un ajutor limitat: Cinci orașe cer guvernului federal să facă mai mult pentru a combate fenomenul cerșetorei practicat de rromii veniți din România.

O gravă eroare tactică a Partidului Socialist și a Verzilor a ajutat burghezia din Basel să rezolve, în urmă cu un an, o problemă de top care aproape că a catapultat vechea dispută privind parcările din prima pagină a ziarelor: Parlamentul cantonal, cu o majoritate restrânsă și împotriva recomandării urgente a directorului de justiție de atunci, Baschi Dürr, a eliminat interdicția generală a cerșetoriei din codul penal privind contravențiile.

Orașul a fost imediat asaltat de zeci de cerșetori de etnie romă din România, astfel încât a devenit rapid prea mult chiar și pentru trecătorii înțelegători. Autoritățile cer acum ministrul de Externe, Ignazio  Cassis, să rezolve această problemă, relatează NZZ.ch.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel