Cele mai mari MITURI despre pierderea în greutate. Specialiștii dezvăluie ce funcționează și ce nu

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Cele mai mari MITURI despre pierderea în greutate. Specialiștii dezvăluie ce funcționează și ce nu / Foto: Unsplash
Cele mai mari MITURI despre pierderea în greutate. Specialiștii dezvăluie ce funcționează și ce nu / Foto: Unsplash

În timpul sezonului de sărbători, mulți oameni consumă mai multe calorii decât în mod normal. În consecință, adăugarea unei mici greutăți în plus în această perioadă a anului nu este neobișnuită. Având în vedere că a trecut de mult timp și Paștele, mulți oameni se apucă de sport, pentru a-și pregăti corpul de plajă. Verifică dacă metoda ta de slăbire sau tonifiere este bună sau nu.

Sunt atât de multe diete și idei despre cum să slăbești încât poate fi greu să deosebești realitatea de ficțiune. Iată care este adevărul despre 10 mituri comune despre pierderea în greutate, conform NHS.

 

1. Un regim de exerciții fizice radicale este singura modalitate de a pierde în greutate

 

Nu este adevărat. O pierdere în greutate reușită implică efectuarea unor mici schimbări pe care le puteți respecta pentru o perioadă lungă de timp.

Asta înseamnă să fii mai activ din punct de vedere fizic în rutina ta zilnică. Adulții ar trebui să facă cel puțin 150 de minute de activitate fizică - cum ar fi mersul pe jos rapid sau mersul pe bicicletă - în fiecare săptămână, iar cei care sunt supraponderali au probabil nevoie de mai mult decât atât pentru a pierde în greutate.

Pentru a pierde în greutate, trebuie să ardeți mai multe calorii decât consumați. Acest lucru poate fi realizat mâncând mai puțin, făcând mai multă mișcare sau, cel mai bine, printr-o combinație a celor două.


2. Alimentele mai sănătoase sunt mai scumpe

 

S-ar putea părea că alimentele mai sănătoase sunt mai scumpe decât alternativele lor nesănătoase. Cu toate acestea, dacă încercați să înlocuiți ingredientele cu alternative mai sănătoase, probabil că veți constata că mesele voastre vor costa mai puțin.

De exemplu, dacă alegeți bucăți mai ieftine de carne și le amestecați cu alternative mai ieftine, cum ar fi fasole, leguminoase și legume congelate, veți obține mai mult în caserole sau în mâncăruri.

 

3. Carbohidrații te fac să te îngrași

 

Consumați în cantități corecte și ca parte a unei diete echilibrate, carbohidrații nu vor duce, de unii singuri (adică fără a li se adăuga unt, sosuri cremoase și așa mai departe), la creșterea în greutate.

Consumați carbohidrați din cereale integrale și din făină integrală, cum ar fi orezul brun și pâinea integrală, precum și cartofii cu tot cu coajă, pentru a crește aportul de fibre, și nu prăjiți alimente bogate în amidon atunci când încercați să slăbiți.

 

4. Să mă înfometez este cel mai bun mod de a pierde în greutate

 

Este puțin probabil ca dietele drastice să ducă la o pierdere în greutate pe termen lung. De fapt, ele pot duce uneori la creșterea în greutate pe termen lung.

Principala problemă este că acest tip de dietă este prea greu de menținut. De asemenea, este posibil să vă lipsească nutrienți esențiali, deoarece dietele de urgență pot fi limitate în ceea ce privește varietatea de alimente consumate. Organismul dumneavoastră va fi lipsit de energie și vă poate determina să poftiți la alimente bogate în grăsimi și zaharuri. Acest lucru poate duce la consumul acelor alimente și la mai multe calorii decât aveți nevoie, provocând creșterea în greutate.

 

5. Unele alimente vă accelerează metabolismul

 

Metabolismul descrie toate procesele chimice care se desfășoară continuu în interiorul corpului pentru a vă menține în viață și pentru ca organele dumneavoastră să funcționeze normal, cum ar fi respirația, repararea celulelor și digerarea alimentelor. Aceste procese au nevoie de energie, iar cantitatea de energie necesară variază de la o persoană la alta, în funcție de factori precum mărimea corpului, vârsta, sexul și genele.

Se susține că anumite alimente și băuturi pot crește metabolismul, ajutând organismul să ardă mai multe calorii și să contribuie la pierderea în greutate. Există puține dovezi științifice în acest sens. Atenție, unele dintre aceste produse pot conține niveluri ridicate de cofeină și zahăr.

 

6. Renunțarea la toate gustările vă poate ajuta să slăbiți

 

Gustarea nu este problema atunci când încercați să slăbiți: este vorba de tipul de gustare.

Mulți oameni au nevoie de o gustare între mese pentru a-și menține nivelul de energie, mai ales dacă au un stil de viață activ. Alegeți fructe sau legume în locul chipsurilor, ciocolatei și a altor gustări cu un conținut ridicat de zahăr, sare și grăsimi. 

 

7. Consumul de apă te ajută să slăbești

 

Apa nu te face să slăbești, dar te menține hidratat și te-ar putea ajuta să iei mai puține gustări. Apa este esențială pentru o bună sănătate și bunăstare. Uneori, setea poate fi confundată cu foamea - dacă vă este sete, s-ar putea să luați mai multe gustări.

 

8. Dacă sari peste mese este o modalitate bună de a pierde în greutate

 

Omiterea meselor principale nu este o idee bună. Pentru a pierde în greutate și a o menține, trebuie să reduceți cantitatea de calorii pe care o consumați și să creșteți caloriile pe care le ardeți prin exerciții fizice. Dar săritul total peste mese poate duce la oboseală și poate însemna că nu veți consuma nutrienți esențiali. De asemenea, veți fi mai predispus să luați gustări cu alimente bogate în grăsimi și zaharuri, ceea ce ar putea duce la creșterea în greutate.

 

9. Renunțați la toate tipurile de zahăr

 

Pornind de la mitul de mai sus, știm că tot zahărul este bogat în calorii. Cu toate acestea, o persoană care dorește să slăbească nu trebuie să taie fără milă zahărul din dieta sa.

Ca în cazul tuturor lucrurilor, moderația este cheia. În schimb, poate fi o idee bună să evitați produsele cu zahăr adăugat.

 

10. Puteți viza grăsimea din anumite zone

 

Unele persoane sunt deosebit de dornice să piardă grăsime din anumite zone, cum ar fi coapsele sau abdomenul. În realitate, această direcționare nu este posibilă. Toate corpurile răspund diferit la pierderea în greutate și nu putem alege ce bucăți de grăsime vor dispărea primele.

Cu toate acestea, dacă pierderea în greutate este asociată cu exerciții pentru a tonifia o anumită zonă, se poate da impresia unei pierderi în greutate mai specifice unei regiuni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel