Cel puţin şapte migranţi, morți într-un naufragiu. Zeci de oameni s-au refugiat pe stânci

Mihaela Horchidan |
Data publicării:

Cel puţin şapte oameni au murit după ce o ambarcaţiune cu zeci de migranţi s-a scufundat la nord-vest de insula Creta, a anunţat paza de coastă greacă, transmit dpa şi Reuters.

 

În urma naufragiului, aproximativ 90 de oameni au reuşit să se salveze, refugiindu-se pe nişte stânci după accidentul produs joi seara.

Gărzile de coastă au lansat o operaţiune de salvare pentru a-i aduce pe aceștia la ţărm, operaţiune care s-a încheiat cu succes.

Cu toate acestea, miercuri, alţi trei migranţi s-au înecat după ce o altă ambarcaţiune s-a scufundat în Marea Egee, în apropierea insulei Folegandros. Zeci de oameni care se aflau la bord sunt încă dați dispăruți.

Astfel de accidente sunt frecvente în timp ce migranţii încearcă să ajungă cu ambarcaţiuni în general neadecvate în Grecia sau Italia pornind de pe coastele turce ale Mării Egee sau din alte ţări cu ieşire la Mediterana de est.

Potrivit gărzilor de coastă din Grecia, circa 11.000 de oameni au reuşit să ajungă în Italia pe această rută în ultimele luni, dar nu există cifre oficiale privind numărul celor care au murit în tentativa de trecere, scrie Agerpres.

 

Italia se confruntă cu o creştere semnificativă a numărului de bărci cu migranţi



În aceste condiții, Italia s-a confruntat în ultima vreme cu o creştere semnificativă a numărului de bărci cu migranţi, iar aceste noi sosiri pun o presiune şi mai mare asupra guvernului condus de premierul Mario Draghi de a ajunge la un acord cu partenerii din UE în privinţa gestionării afluxului, scrie Agerpres.

Luna trecută, polițiștii de frontieră români de pe nava maritimă de supraveghere „Ştefan cel Mare” a Gărzii de Coastă, au participat la mai multe operaţiuni de salvare în Marea Mediterană, alături de autorităţile italiene și au salvat zeci de oameni în pericol, scrie Mediafax.

Potrivit Poliției de Frontieră, pe timpul operaţiunilor au fost salvate peste 260 de persoane. Acestea au naţionalităţi diferite, dintre care aproximativ 100 de copii, care se aflau în pericol pe mare, pe ambarcaţiuni supraaglomerate.

Ulterior, polițiștii de frontieră le-au oferit persoanelor salvate asistență, hrană și apă şi le-au debarcat în siguranță în porturile italiene. În cele din urmă, cei salvați au fost preluați de autorități pentru stabilirea identităţilor acestora şi pentru realizarea altor proceduri specifice, scrie Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel