Cel mai mare grup politic din PE o SUSȚINE pe Kovesi la ȘEFIA Parchetului European

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Vicepreședintele Partidului Popular European (Creștin Democrat), cel mai mare grup politic din Parlamentul European, a anunțat că formațiunea politică o va vota pe Laura Codruța Kovesi la șefia Parchetului European, informează Digi24.

Întrebat de un reporter HotNews dacă PPE o va susține pe Kovesi în funcția de procuror-șef al Parchetului European, Esteban Gonzalez Pons, vicepreședintele formațiunii, a declarat:

„Ca să răspund foarte scurt, noi o susținem clar. Credem că sfera politică trebuie să stea departe de alegerea procurorului european. Deci, doar gândindu-ne la capacitatea ei tehnică, o susținem", a spus Pons.

Citește și Europarlamentarii PNL, mandatați să SUSȚINĂ candidatura lui Kovesi la Parchetul European

Laura Codruţa Kovesi, a fost selectată pe primul loc pentru poziţia de procuror-şef al Parchetului European, instituție ce ar urma să înceapă să funcționeze din 2020.

Parlamentului European și Consiliului UE le-au fost transmise primele trei propuneri, în ordinea preferinţelor, din care legislativul urmează să-l aleagă pe şeful Parchetului European. După Laura Codruţa Kovesi sunt clasaţi un procuror din Franţa şi unul din Germania.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel