Ceapa prăjită s-a înnegrit? Bucătarii cu experiență au explicat ce trebuie să pui imediat în tigaie 

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Ceapa prăjită s-a înnegrit. Bucătarii cu experiență au explicat ce trebuie să pui imediat în tigaie 1. Sursa - pixabay.com
Ceapa prăjită s-a înnegrit. Bucătarii cu experiență au explicat ce trebuie să pui imediat în tigaie 1. Sursa - pixabay.com

Ceapa prăjită este iubită atât de copii, cât și de adulți. Acest fel de mâncare este pe placul tuturor, chiar și a gurmanzilor.

Leguma prăjită într-o tigaie capătă un gust ascuțit, o culoare aurie apetisantă și o dulceață subtilă.

Cu toate acestea, prăjirea corectă a cepei nu este chiar atât de ușoară cum pare. Dacă ceapa tocată este prăjită corect, va deveni aurie și dulce.

Dacă focul este puternic și gătirea este lungă, atunci ceapa prăjită se va transforma, cel mai probabil, în tăciuni necomestibili.

Prin urmare, este important să găsiți un echilibru. De obicei, zece minute de prăjire, la foc mic, sunt suficiente pentru a obține ceapa moale, gustoasă și aurie.

Cea mai rapidă și delicioasă cină: ai nevoie de trei ouă și doi dovlecei. O porție are 45 de calorii

Dar ce trebuie să faceți dacă nu ați reușit să împiedicați prăjirea puternică a cepei? Bucătarii cu experiență susțin că mâncarea poate fi salvată. Și pentru aceasta trebuie să utilizați un ingredient simplu.

Păstrați întotdeauna o matriță plină cu gheață în congelator. Cuburile de gheață sunt foarte utile nu doar la prepararea cocktail-urilor, ci și la crearea anumitor feluri de mâncare.

Dacă ceapa se înegrește în tigaie, puneți repede un cub de gheață. Acest ingredient rece va opri instantaneu prăjirea rapidă a cepei. Prin urmare, ceapa se va înmuia, va păstra un gust grozav și va deveni aurie. 

 

Vezi și:

 

Prăjitură fabuloasă din prune și ricotta: fără făină și fără praf de copt. Se va terminat instantaneu

 

Tarta cu prune și ricotta este o capodoperă culinară, deoarece aluatul este moale și suculent. Desertul nu conține nici făină și nici praf de copt.

Desertul este perfect pentru a fi servit la micul dejun, împreună cu o cană de lapte fierbinte. De asemenea, este ideal să fie servit și ca o gustare ușoară sau pentru a încheia masa de cină.

Cu siguranță, le va plăcea enorm și copiilor, care vor aprecia fructele și le vor mânca de bunăvoie. Pregătirea tartei este extrem de ușoară.

Timp de preparare -15 minute, timp de gătire - 35-40 minute, timp total - 55 minute, porții - 6 felii, calorii - 197 pe felie.

 

 

Ingrediente:

250 grame de ricotta ușoară,

50 grame de griș de grâu,

50 grame amidon de porumb,

90 grame de unt topit + 5 grame pentru tigaie,

15 grame de migdale tocate,

8-9 prune proaspete,

1 ou.

 

 

Pregătirea tartei

 

Pentru început, turnați untul într-un castron, adăugați grișul și amidonul de porumb și amestecați cu o spatulă. Apoi urmează ricotta și oul. Amestecați până obțineți un aluat consistent, de culoare galbenă.

Budincă de orez, un desert bogat și foarte cremos. Vezi rețeta pas cu pas a bunicii, cu un ingredient secret

Desfaceți prunele în jumătăți și eliminați sâmburii. Puneți prunele într-un castron, adăugați puțină miere sau alt îndulcitor și lăsați-le temporar deoparte.

Între timp, ungeți, cu unt, o formă rotundă, cu diametrul de 18 centimetri. Pe fundul tăvii așezați migdalele mărunțite, apoi prunele. Distribuiți peste prune aluatul.

Quenele - din cartofi, șuncă și brânză. Rezultatul acestor găluște îi va impresiona pe toți. Rețeta pas cu pas

Tarta se coace în cuptorul preîncălzit, timp de 35-40 de minute, la o temperatura de 170°C. La final, faceți testul cu scobitoarea. Dacă este gata, răsturnați prăjitura pe o farfurie și  așteptați să se răcească. Poftă bună!

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt 

https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g

https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G

https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel