Cea mai simplă rețetă de gogoși. Aromate, dulci, cum le prepara bunica

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:
Cea mai rapidă rețetă de gogoși. Exact cum le prepara bunica
Cea mai rapidă rețetă de gogoși. Exact cum le prepara bunica

Dacă ți-e poftă de gogoși fragede, aromate, nu te grăbi să le cumperi. Îți prezentăm cea mai rapidă rețetă, unică, care îți va aminti de gustul gosoșilor din copilărie, făcute de bunica.

Toți am mâncat gooși în copilărie. Simple, cu zahăr, umplute sau cu brânză, gogoșile sunt pentru pofticioși. Rețeta propusă de noi păstrează, însă, gustul copilăriei. Se fac cu „lingura” și sunt perfecte pentru o gustare de weekend.

Iată de ce ai nevoie

200gr iaurt de vacă cu grăsime

2 ouă,

2 plicuri zahăr vanilat

2 linguri zahăr

o fiolă esentă de vanilie

un praf copt

300gr făină

coaja rasă de la o lămaie

Cum prepari cele mai gustoase gogoși 

 

Într-un bol se bat ouăle cu un pliculet de zahăr vanilat, pană se topeste de tot zahărul. Se adaugă esenta de vanilie, iaurtul, si se cerne făina amestecată cu praful de copt. Se omogenizează bine toate ingredientele si se adaugă coaja rasă de lămaie. Rezultatul va fi  un aluat foarte moale, cremos.  Se pune la incins ulei intr-o tigaie antiaderentă sau intr-un tuci.

Pregătește lingurița. Urmează cele mai bune gogoși pe care le poți mânca

 

Cu ajutorul unei lingurite se ia din aluat cu lingură si se pune in uleiul incins. De fiecare dată se bagă mai intai lingura in uleiul incins apoi se ia aluatul, astfel nu o să se lipească. După ce s-au copt gogosile pe ambele părti, se scot cu o paletă pe un servetel de bucătărie, ca să absoarbă excesul de ulei, apoi se pudrează cu zahăr vanilat cât sunt incă calde.

Nicio țară nu-și atribuie originea gogoșilor 

 

Originea gogoşilor este îndelung dezbătută. Nicio țară nu a atribuit-o încă. Poartă mai multe denumiri internaționale: churros, langoşi, berliner sau beignets, toate aceste nu sunt nimic altceva decât variaţiuni pe o temă dată: aluat prăjit cu diverse arome, umpluturi şi toppinguri, scrie turistprinromania.ro

Cu toate acestea, gogosile au o zi internațională: 3 iunie.

Indiferent că sunt  dulci sau sărate, de variante dospite sau opărite (pate a choux), de aluat simplu din făină apă şi drojdie sau de aluaturi fine, îmbogăţite cu ouă, unt, lapte şi diverse arome, gogoşile sunt unul dintre cele mai consumate preparate din întreaga lume. De altfel, rețetele de gogoși sunt printre cele mai căutate de gospodinele din toată lumea.

Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o NOUĂ REȚETĂ, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel