Cea mai mare captură de droguri din ultimii 15 ani: 5,2 milioane de tone de cocaină. Polițiștii sunt pe urmele traficanților

Georgiana Dragomir |
Data publicării:
30 de tone de cocaină confiscate în cadrul unor raiduri împotriva unui "supercartel" european
30 de tone de cocaină confiscate în cadrul unor raiduri împotriva unui "supercartel" european

5,2 tone de cocaină au fost descoperite de poliția portugheză pe un iaht, în Oceanul Atlantic. Este cea mai mare captură de droguri din ultimii 15 ani.  Valoarea estimată ajunge la 200 de milioane de euro.

Dimineața a început cu o descoperire impresionantă de droguri, pentru polițiștii din Portugalia. Au găsit  183 de baloți în care era „mascată” cocaina.

Polițiștii nu au acționat singuri, ci au avut sprijinul mai multor țări și organizații de specialitate implicate în investigație. Au participat ofițieri  din  Spania, Administrația SUA pentru controlul drogurilor și Agenția Națională pentru Criminalitate din Regatul Unit, transmite Euronews.

Din primele date, autoritățile suspectează că acest drog, cocaina,  aparține unei bande internaționale de trafic de droguri care aducea cocaină în Europa prin Peninsula Iberică.

Aceasta este o lovitură majoră pentru cei care vor să inunde Europa cu cocaină", ​​a declarat directorul poliției judiciare portugheze Luis Neves, într-o conferință de presă, potrivit sursei citate.

 

Cocaina, cel mai frecvent drog capturat de polițiști. Un român a fost prins cu o geantă plină de cocaină

 

Cocaina pare să fie drogul cel mai des capturat. De curând, polițiștii au descoperit la un român din Italia o cantitate impresionantă de cocaină.

În geanta românului, polițiști au găsit două pachete, învelite cu bandă adezivă maro, fiecare cântărind peste 1 kg. În interiorul celor două pachete, polițiștii au descoperit cocaină.  Astfel, agenții de poliție au mers la domiciliul bărbatului român, de 57 de ani, situat pe aceeași stradă, unde a avut loc controlul.

Românul ținea drogul  sub podea, în apropierea ușii, polițiștii au găsit alte 4 pachete, cu aceeași greutate, care conțineau cocaină. Pachetele erau marcate cu literele: H1,  H2,  N1 și BD. Pe lângă aceste patru pachete, agenții au mai depistat un ambalaj de celofan care conținea 500 grame de cocaină, scrie agronline.it.

 Alături de droguri și arme, polițiștii au mai confiscat 3 cântare de mare precizie, 1 mașină de ambalat în vid și 1 jurnal verde în care era trecută cantitatea de droguri. La finalul anchetei, românul a fost arestat pentru posesie și trafic de droguri, posesie ilegală de arme de foc și muniție. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel