Cea mai bună pâine de casă cu foarte puține calorii. Rețeta aceasta îți permite să te bucuri de pâine fără să te îngrași!

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Cea mai bună pâine de casă cu foarte puține calorii. Rețeta aceasta îți permite să te bucuri de pâine fără să te îngrași! / Foto: Unsplash
Cea mai bună pâine de casă cu foarte puține calorii. Rețeta aceasta îți permite să te bucuri de pâine fără să te îngrași! / Foto: Unsplash

Această pâine cu conținut scăzut de calorii are sub 50 de calorii pe felie și este perfectă pentru pâine prăjită, sandvișuri și multe altele! Făcută cu ingrediente sănătoase, este moale și pufoasă în interior, cu un miez fraged minunat! 

Rețeta de pâine cu puține calorii este perfectă pentru o dietă sănătoasă zilnică și folosește ingrediente sănătoase și naturale. Poate că este săracă în calorii, dar este plină de savoare! Textura este moale, pufoasă și cu o miez fraged. Are gustul oricărei pâini albe sau de grâu bune și este perfectă atunci când este prăjită! 

 

Pâine cu conținut scăzut de calorii - Ingrediente

 

- 284 de grame de făină albă integrală sau făină integrală de grâu
- 42 gramde de germeni de grâu prăjiți
- 2 lingurițe de sare
- 2 linguri de zahăr
- 2 pachete de drojdie uscată activă 
- 473 gramde de apă caldă 45 grade Celsius
- 245 grame de iaurt simplu la temperatura camerei
- 2 linguri de ulei de măsline
- 450 gramde de făină de pâine

 

Pâine cu conținut scăzut de calorii - Metodă de preparare

 

Într-un bol mic, adăugați făina, germenii de grâu, sarea și zahărul și amestecați până când se combină. Într-un castron mare, separat, adăugați apa caldă și drojdia și lăsați-o să se dizolve. Adăugați în castronul mic ingredientele uscate, împreună cu uleiul și iaurtul bateți până când se combină. Adăugați încet făina de pâine până când rămâne un aluat ferm.

Apoi, făinați ușor o suprafață de bucătărie și transferați aluatul pe ea. Frământați ușor aluatul timp de 5-6 minute, până când devine omogen. Ungeți ușor două boluri mari de amestecare și împărțiți aluatul în două porții egale. Așezați fiecare porție de aluat în boluri și rulați-o, pentru ca exteriorul să fie ușor acoperit de ulei. Acoperiți fiecare bol de aluat și lăsați-l să crească într-o zonă caldă timp de o oră, pentru a se ridica.

Acum, scoateți aluatul din boluri și, din nou, puneți-l din nou pe o suprafață presărată cu făină. Formați fiecare porție de aluat în formă de pâine și așezați-le în forme care au fost ușor unse. Acoperiți fiecare pâine și lăsați-le să crească până când s-au dublat, aproximativ 30 de minute. 

În cele din urmă, preîncălziți cuptorul la 185 grade Celsius. Puneți pâinile în cuptor și coaceți-le timp de 35-40 de minute, sau până când devin aurii deasupra. Scoateți pâinile din cuptor și lăsați-le să se răcească în tavă timp de 10 minute, înainte de a le transfera cu grijă pe un grătar de sârmă pentru a se răci complet. Dacă se dorește, se ung ușor cu puțin unt topit sau ulei de măsline pe deasupra.  

 

---------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o nouă rețetă, intrați pe grupurile de WhatsApp ale StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt 
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g 
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G 

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel