Ce se întâmplă în corpul tău dacă mânânci prea multe ouă

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Ce se întâmplă în corpul tău dacă mânânci prea multe ouă  / Foto: Unsplash
Ce se întâmplă în corpul tău dacă mânânci prea multe ouă / Foto: Unsplash

Ouăle au multe beneficii pentru sănătate, cum ar fi susținerea greutății, îmbunătățirea sănătății ochilor și furnizarea de multe substanțe nutritive, cum ar fi proteinele și acizii omega-3. Iată ce se întâmplă în corpul tău dacă le scoți din dieta ta.

Noi cercetări sugerează că ar putea fi mai bine să înlocuiți ouăle cu alte alimente care includ aceleași tipuri de hrană necesare organismului dumneavoastră. În acest fel, s-ar putea să rămâneți pe drumul spre o sănătate bună.

Am adunat câteva cercetări care sugerează că mâncatul în exces de ouă ar putea să nu fie cel mai sănătos scenariu pentru tine.

 

1. Ouăle singure pot provoca constipație

 

Ouăle au o mulțime de proteine, dar nu au fibre, care ajută la digestie. Lipsa fibrelor duce la constipație, așa că, dacă mănânci doar ouă, este posibil să treci printr-o experiență inconfortabilă la baie. De aceea, ar fi mai bine să amesteci ouăle cu alimente bogate în fibre, cum ar fi spanacul și roșiile, așa că poate ar trebui să iei o omletă bună la micul dejun.

 

2. Ouăle pot scădea șansele de a trăi mai mult

 

Un studiu a descoperit că eliminarea completă a ouălor din alimentația ta te poate face să trăiești mai mult, deoarece gălbenușul de ou are un nivel ridicat de colesterol. La orice vârstă, dacă mâncați mai multe ouă, ați putea crește acest risc - dar dacă mâncați mai puțin de un ou în fiecare săptămână, ați putea fi în siguranță.

Cu toate acestea, există întotdeauna o soluție pentru a menține o dietă sănătoasă - vă puteți obține în continuare proteine înlocuind gălbenușul de ou cu alimente vegetale, cum ar fi nucile, pastele și pâinea, pentru a vă crește șansele de a trăi mai mult.

 

3. Ouăle pot provoca acnee și erupții cutanate

 

Acneea este cauzată de nivelurile ridicate de hormoni progesteron, de care ouăle sunt pline. În mod natural, corpul nostru produce de unul singur acești hormoni, dar prin consumul de ouă, nu facem decât să adăugăm hormoni în plus în corpul nostru.

Așadar, dacă brusc observați apariția unor erupții cutanate, atunci ar fi bine să aveți grijă cât de des consumați ouă. Cu toate acestea, dacă mâncați ouă în mod regulat și nu observați că apare acneea, probabil că asta se datorează faptului că nu ați mâncat atât de multe.

 

4. Consumul de multe ouă ar putea crește șansele de boli de inimă

 

În general, oamenii sănătoși pot mânca aproximativ 7 ouă pe săptămână fără să le facă rău la inimă, iar consumul a atâtor ouă ar putea fi chiar bun pentru tine, pentru a diminua șansele unui accident vascular cerebral sau pentru a-ți îmbunătăți vederea.

Cu toate acestea, dacă suferiți de o afecțiune, cum ar fi diabetul, consumul a atâtor ouă ar putea crește șansele de a face boli de inimă. Un studiu a constatat chiar că bărbații care mănâncă mai mult de un ou în fiecare zi au un risc mai mare de a dezvolta această afecțiune - așa că este indicat să vă consultați cu medicul înainte de a face orice schimbare în dieta dumneavoastră.

 

5. Ouăle te pot face să te balonezi

 

Ouăle pot fi o masă excelentă la micul dejun pentru unii, dar nu atât de mult dacă ești sensibil la anumite alimente sau ai o intoleranță. Dacă vă întrebați de ce vă simțiți balonat sau cu gaze după ce mâncați ouă, ar fi inteligent să faceți un test de alergie înainte de a continua consumul de ouă în fiecare dimineață.

O intoleranță la ouă înseamnă, în esență, că nu poți digera corect un anumit element din ou și este posibil să nu ai în organism o anumită enzimă care să fie capabilă să îl descompună. Acest lucru nu te face doar să fii balonat, ci poți avea și unele dureri de stomac, dureri de cap și tensiune.

 

Mănânci ouă în mod regulat? Cum îți vei schimba dieta după ce vei citi această listă?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel