Ce se întâmplă dacă renunți la pâine? Schimbările din corp care vor avea loc imediat

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Știai cât de importantă este pâintea în alimentația ta? Ce s-ar putea întâmpla dacă renunți brusc la acest aliment
Știai cât de importantă este pâintea în alimentația ta? Ce s-ar putea întâmpla dacă renunți brusc la acest aliment

Ești curios să vezi ce se întâmplă dacă decizi să renunți la pâine odată pentru totdeauna? S-ar putea să te gândești de două ori înainte să faci asta. 

Când intenționați să începeți să mâncați sănătos, pâinea este adesea unul dintre primele alimente pe care doriți să le excludeți din dieta dumneavoastră. Dar când vine vorba de carbohidrați, deși renunțarea la pâinea albă te poate ajuta să scapi de câteva kilograme, eliminarea acestui aliment din cereale integrale, îți poate epuiza corpul de nutrienții necesari.

Află care sunt efectele pe care le are pâinea asupra corpului tău. Ce  se întâmplă dacă nu mai mănânci deloc pâine?

 

Este posibil să aveți crampe la picioare

 

Oamenii care încearcă să slăbească sunt dispuși să experimenteze cât de scăzut poate fi consumul lor de carbohidrați. Însă, renunțarea completă la pâine poate avea de fapt unele efecte secundare neplăcute. Dacă intenționați să urmați o dietă keto, ceea ce înseamnă să eliminați aproape complet pâinea și alți carbohidrați, este posibil să aveți crampe la picioare.

Aceste contracții dureroase apar de obicei noaptea și pot dura de la secunde la minute. Pâinea este bogată în electroliți, iar atunci când corpul tău nu primește suficient din acești nutrienți esențiali, poate duce la spasme musculare.

 

3. Știai cât ... (wesual-click-rswz-p9fbq4-unsplash.jpg)

 

Este posibil să vă simțiți obosit

 

Deși pâinea albă nu este cea mai sănătoasă modalitate de a obține suficienți carbohidrați, consumul moderat de grâu integral și pâine cu cereale încolțite va oferi organismului mai multă energie. Deoarece este bogat în fibre, fier și magneziu, aceste alimente te vor ajuta să te simți plin și plin de energie și chiar te pot ajuta să obții suficientă energie pentru a merge la sala după o zi plină de muncă.

 

Pofta dumneavoastră de zahăr ar putea crește

 

Deoarece pâinea poate fi folosită pentru energie, renunțarea complet la acest aliment înseamnă că va trebui să găsiți o altă sursă de energie în altă parte. Când ne simțim obosiți și distruși, ajungem în mod natural la alimente care ne pot oferi un impuls rapid de energie, cum ar fi dulciurile și băuturile dulci. În timp ce consumul de pâine cu moderație nu te va face să câștigi kilograme în plus, consumul de prăjituri și ciocolată ori de câte ori te simți epuizat poate cu siguranță.

 

2. Știai cât ... (mae-mu-_h-2jrl9cmu-unsplash.jpg)

 

Mersul la baie poate deveni mai dificil

 

Dacă renunțați la pâinea albă obișnuită, aceasta poate să nu fie o mare problemă pentru dumneavoastră, dar eliminarea acestui produs alimentar vă poate determina să petreceți mai mult timp mergând la baie. Pâinea integrală este bogată în fibre, ceea ce vă ajută digestia și s-a dovedit că funcționează mai bine decât laxativele pentru ameliorarea constipației.

 

Schimbările tale de dispoziție s-ar putea agrava

 

Dacă ați simțit vreodată că nimic nu vă poate ridica starea de spirit mai repede decât o felie de pizza, există de fapt o explicație științifică pentru asta. Consumul de carbohidrați eliberează o substanță chimică numită serotonină, care este responsabilă pentru a vă face să vă simțiți bine și chiar vă poate suprima pofta de mâncare. Aceasta înseamnă că răsfățarea cu carbohidrați sănătoși din când în când vă poate ridica starea de spirit și vă poate îmblânzi foamea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel