Ce se întâmplă cu românii care călătoresc în Franţa. Ambasada României face PRECIZĂRI: "Franţa nu e pe listă!"

Andreea Cosma / 14 iun 2020, 22:26 Salveaza PDF Comentarii
franta_turnul_eiffel
franta_turnul_eiffel

Ambasada României în Franţa vine cu precizări despre principalele măsuri anunţate de către autorităţile române şi franceze.

"INFORMAȚII ACTUALIZATE 14.06.2020 - Măsuri anunțate de autoritățile române și franceze

Redăm mai jos principalele măsuri anunțate de către autoritățile române și franceze. Vom reveni cu informații actualizate, pe măsură ce acestea vor fi anunțate.

ROMÂNIA

Lista țărilor din care cetățenii care sosesc în România nu vor fi obligați să intre în izolare a fost aprobată de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, la data de 13.06.2020. Lista este disponibilă AICI.

- Franța NU se află pe această listă, prin urmare toate persoanele care sosesc în România din Franța sunt obligate să intre în izolare la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile.

- Lista cu țările pentru care se aplică eliminarea măsurilor de carantină/izolare, se actualizează săptămânal de către Institutul Național de Sănătate Publică, în fiecare zi de luni până la ora 16:00.

- Totodată, zborurile către și dinspre țările care fac obiectul excepției se vor relua în condițiile stabilite de HG 394/2020 privind declararea stării de alertă și măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID -19, cu modificările și completările ulterioare. Implicit, zborurile directe România-Franța / Franța – România rămân deocamdată suspendate.

- Măsurile aprobate se aplică începând cu data de 15.06.2020, ora 00:00.

Hotărârea CNSU nr.29 din 13.06.2020 este disponibilă AICI.  

FRANȚA

Franța va ridica restricțiile de la frontierele sale interne europene începând cu data de 15 iunie a.c. (0h00) pentru persoanele care sosesc din spațiul european. Nu va mai fi necesar documentul justificativ internațional. De asemenea, nu se va mai aplica măsura de carantină.

Prin reciprocitate, se vor aplica în continuare restricții la frontierele cu Spania/Marea Britanie după cum urmează:

- Spania a decis să mențină până la 21 iunie restricțiile de circulație în contextul Covid-19, precum și măsura de carantină pentru pasagerii care sosesc cu avionul din țări europene. În acord cu autoritățile spaniole, Franța va menține așadar restricțiile în vigoare până pe 21 iunie. Până la această dată, pasagerii care sosesc cu avionul din Spania vor intra în carantină la sosirea în Franța.

- Marea Britanie a decis, începând cu 8 iunie, măsura de carantină obligatorie pentru persoanele care sosesc din Franța. Începând cu data de 15 iunie, persoanele care vin din Marea Britanie nu vor face obiectul restricțiilor de acces pe teritoriul francez în contextul Covid-19, dar vor intra în carantină, măsura fiind valabilă până la noi dispoziții.

Comunicatul autorităților franceze este disponibil AICI şi AICI", se arată pe pagina Ambasadei României în Franța.

[citeste si]

 


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy