CE oferă încă 200 de de milioane de euro pentru ”oamenii curajoși din Ucraina, care luptă împotriva agresorului”

Elena Didila / 5 mai 2022, 19:40 Salveaza PDF Comentarii
Ursula von der Leyen
Ursula von der Leyen

Comisia Europeană a anunțat joi, 5 mai, un nou pachet de ajutor în valoare de 200 de milioane de euro pentru a sprijini persoanele strămutate în Ucraina, în contextul Conferinței internaționale a donatorilor convocată în comun de Polonia și Suedia.

Președinta Ursula von der Leyen a declarat: „Astăzi sunt aici, împreună, cu un scop clar: să sprijinim poporul ucrainean, care, dând dovadă de curaj, luptă împotriva agresorului și își apără libertatea.

Ne aflăm acum în cea de a 10-a săptămână de invazie brutală a Ucrainei de către Rusia. 10 săptămâni în care Uniunea Europeană a sprijinit ferm Ucraina. Astăzi, Uniunea Europeană a răspuns, încă o dată, apelului de a oferi sprijin Ucrainei.

În numele Comisiei Europene, am promis 200 de milioane de euro pentru Ucraina. Iar luna trecută, în timpul unui eveniment de strângere de fonduri, s-au strâns 9,1 miliarde de euro pentru ucrainenii din interiorul și din afara Ucrainei. Știm că va fi nevoie de mai mult. Și vom continua să susținem Ucraina.”

Context

Aproape 8 milioane de persoane, dintre care două treimi sunt copii, au fost strămutate în interiorul țării de la începutul războiului lui Putin împotriva Ucrainei. Peste 5,3 milioane de persoane au părăsit Ucraina pentru a căuta adăpost în UE și în țările învecinate, potrivit comunicatului CE.

Uniunea Europeană a sprijinit poporul ucrainean încă de la începutul invaziei brutale a Rusiei.

Mobilizăm puterea economică a UE, adoptând o serie de sancțiuni menite să epuizeze resursele utilizate de Putin pentru a-și finanța războiul.

Pe de altă parte, am direcționat deja aproximativ 4 miliarde EUR sub formă de asistență macrofinanciară, ajutor umanitar și sprijin pentru statele membre care primesc refugiați din Ucraina.

Luna trecută, Comisia Europeană a organizat împreună cu Canada un eveniment mondial de strângere de fonduri, în cadrul căruia s-au strâns 9,1 miliarde EUR, sumă destinată persoanelor care fug din calea bombelor aflate atât în interiorul, cât și în afara Ucrainei.

În prezent, Comisia Europeană este pregătită să contribuie la reconstrucția țării după război. Ieri, președinta von der Leyen a propus începerea lucrărilor la un pachet ambițios de redresare, care ar trebui să aducă investițiile masive necesare pentru a reconstrui, a pune în aplicare reforme și a transforma Ucraina într-un loc atractiv pentru investiții.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy