Ce loc de muncă și-a găsit un fost ministru, care a lucrat și pe un post de curier

Alexandru Ichim |
Data publicării:
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Un fost ministru afgan, care a lucrat pe post de curier în Germania, şi-a găsit un nou loc de muncă.

Syed Ahmad Shah Saadat, un fost ministru afgan care a ţinut primele pagini ale ziarelor din Germania după ce a început să lucreze în această ţară pe post de curier care livra mâncare, şi-a găsit un nou loc de muncă la un start-up din Leipzig, a confirmat luni noul său şef, informează dpa.

Sadaat lucrează cu normă întreagă la SimpleBreath, ce produce măşti FFP2 purtate la scară largă în Germania ca protecţie împotriva noului tip de coronavirus, a precizat directorul micii întreprinderi, Maximilian Karl Schimdt, scrie Agerpres. 

Câte zile pe săptămână merge la muncă?



Sadaat lucrează patru zile pe săptămână ca operator de utilaje.

În afară de confecţionarea măştilor, SimpleBreath lucrează la înfiinţarea unei noi firme de consultanţă în domeniul IT.

"O zi pe săptămână, domnul Sadaat este ocupat cu înfiinţarea noii companii. Începând din ianuarie, el va lucra cu normă întreagă drept consultant IT", a adăugat Schmidt.

Sadaat a declarat că a devenit ministru în guvernul afgan pe vremea preşedintelui Ashraf Ghani, după ce vreme de mulţi ani a fost expert în industria de telecomunicaţii.

A demisionat în urma unor presiuni 



În 2018, el a demisionat la presiunile unor membri ai cercului apropiat al lui Ghani, a relatat Sadaat. El a venit în Germania în 2020, cu scopul de a continua să lucreze în telecomunicaţii.

"Am aflat despre povestea lui din mass-media şi pur şi simplu i-am scris", a spus Schmidt, cu referire la relatările de dinainte din presa germană în care Sadaat apărea purtând uniforma portocalie a curierilor unei importante aplicaţii de takeaway, Lieferando.

"Pierdem atât de mult potenţial în Germania. De aceea am fost de părere că (lui Sadaat) trebuie să i se acorde o şansă", a subliniat Schmidt.

Industria auto din Europa va pierde 500.000 de locuri de muncă. Care este motivul?

 

Studiul, realizat de PwC Strategy, are ca scop evaluarea impactului a trei scenarii de politică Green Deal asupra ocupării forţei de muncă şi a valorii adăugate în rândul furnizorilor de automobile din Europa în perioada 2020-2040, scrie Agerpres. 

Scenariile reprezintă o abordare tehnologică mixtă, actuală numai pentru vehicule electrice propusă în pachetul Fit for 55 şi un scenariu radical de accelerare a vehiculelor electrice. Toate cele trei scenarii presupun o electrificare accelerată pentru a îndeplini obiectivele climatice, cu o cotă mare de piaţă pentru vehiculele electrice până în 2030 de peste 50%, aproape 80% şi, respectiv, de aproximativ 100%.

Citește mai multe aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel