Ce a RĂSPUNS Rovana Plumb la întrebările PE despre „competenţele, conduita şi independenţa sa personală”

Rovana Plumb a răspuns în scris la întrebările Parlamentului European, înaintea audierii în Comisia JURI, că vrea să contribuie la dezvoltarea unui sistem de transport optimizat la nivelul UE. Ea a precizat că va respecta Codul de Conduită şi prevederile legate de conflictul de interese.

Rovana Plumb a fost întrebată de către Parlamentul European despre competenţele generale, şi despre cum ar administra portofoliul transporturi în cooperare cu PE, potrivit unui document publicat pe site-ul instituţiei.

„Dacă voi fi confirmată în funcţia de comisar european, îmi voi asuma în totalitate răspunderea politică pentru activităţile din aria mea de competenţă. Acord mare importanţă principiului colegialităţii şi voi colabora pe deplin cu ceilalţi membri ai Colegiului comisarilor. Ca fost ministru al Mediului şi ca membru al Comisiei pentru mediu în Parlamentul European, sunt deplin conştientă de urgenţă adresării problemei schimbărilor climatice şi nevoia de a proteja mediul de poluarea aerului, apei şi fonică. Sunt mândră de viziunea Comisiei pe termen lung pentru Europa de a deveni primul continent netru din punct de vedere climatic până în anul 2050. Avem nevoie de acţiuni ferme, iar transportul joacă un rol esenţial, ţinând cont de peste un sfert de gazele cu efect de seră din UE", a fost răspunsul oferit în scris de către Rovana Plumb.

 

Rovana Plumb: „Voi respecta întocmai scrisoarea de misiune”

 

„Construirea unei Europe puternice, unite şi incluzive, cu nicio diviziune între Nord şi Sud, Vest şi Est, cu un accent puternic pe egalitatea şi corectitudinea socială şi convingerea fermă că în unitate stă forţa, acesta este ceea ce mă motivează. Lucrul pentru integrarea ţării mele în familia europeană şi promovarea interesului general al UE, acestea sunt lucrurile care m-au motivat de-a lungul anilor”.

Plumb a mai spus că se angajează să respecte, imediat ce va fi numită în funcţie, „obligaţiile Tratatului legate de independenţă, transparenţă, imparţialitate şi disponibilitate, definite la Articolul 17 (3) din Tratatul de funcţionare al Uniunii Europene", a completat Plumb.

Întrebată ce garanţii poate da Parlamentului European privind independenţa sa şi cum se va asigura că orice acţiuni din trecut, actuale şi viitoare va îndeplini nu ar putea ridica dubii asupra exercitării atribuţiilor în cadrul Comisiei, Rovana Plumb a răspuns: „Dacă voi fi confirmată în funcţia de comisar european, voi respecta întocmai scrisoarea de misiune şi spriritul Tratatului, în special obligaţia de a acţiona în interesul european şi fără să primesc instrucţiuni. De asemenea, voi onora Codul de Conduită al membrilor Comisiei Europene şi prevederile legate de conflictul de interese. Declaraţia mea de interese este completă şi accesibilă publicului, şi o voi actualizata rapid dacă va fi necesar acest lucru".

 

Plumb despre viziunea pe care o are asupra unor sisteme optime de transport

 

Comisia pentru Transporturi şi Turism i-a adresat eurodeputatului PSD întrebări despre viziunea pe care o are asupra unor sisteme optime de transport de persoane şi mărfuri, luând în considerare pricipalele provocări ale digitalizării, competitivităţii, reducerea emisiilor de carbon, siguranţă, schimbările climatice, protecţia mediului, condiţiile de muncă şi oportunităţile egale pe piaţa muncii, inclusiv îmbunătăţirea drepturilor şi protecţiei pentru lucrătorii în transporturi (în special femei şi tineri) şi schimbările tehnologice (vehicule autonome, folosirea inteligenţei artificiale). Cei din Comisie au întrebat-o şi despre paşii concreţi în acest sens.

„Viziunea mea pentru un sistem de transport optimizat este una care combină sustenabilitatea, contribuţia emisiilor de dioxid de carbon şi reducerea poluării. Îmi doresc un sistem de transport optimizat care să fie sigur, inteligent, necostisitor şi accesibil. Sistemul de transport trebuie să fie modernizat pentru a face faţă fluxului de oameni şi infrastructurii depăşite. Pentru a pune în practică această viziune trebuie să investim în reţelele de transport şi să utilizăm inovaţia digitală. Inovaţia trebuie să fie însoţită de instruire a abilităţilor relevante. Condiţii de muncă echitabile sunt cheia asigurării unui sector care poate să atragă femei şi bărbaţi tineri în profesii legate de transport", a explicat Plumb, potrivit Mediafax.

 

[citeste si]


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy