Ce a discutat Klaus Iohannis cu șefa CSM. Ședința s-a încheiat

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
presidency.ro
presidency.ro

Întâlnirea de urgență de la Palatul Cotroceni pe tema justiției s-a încheiat. Klaus Iohannis a avut o întâlnire, joi, cu președintele și vicepreședintele CSM, Nicoleta Țînț, respectiv Tatiana Toader, pe tema eliminării pensiilor speciale.

„În continuarea informării aduse la cunoștință publică în dată de 29 ianuarie 2020, Consiliul Superior al Magistraturii confirmă că în cursul zilei de astăzi s-a derulat întâlnirea programată conform agendei între președintele CSM, vicepreședintele CSM și Președintele României. În cadrul discuțiilor au fost susținute argumentele CSM privind subiectul pensiei de serviciu a magistraților, cu referire la deciziile Curții Constituționale în materie și reglementările internaționale", informează judecătorul Stăncioi Daniela-Ioana, purtătorul de cuvânt al CSM.

Pensiile speciale au fost eliminate, marți, în ședința Camerei Deputaților din Parlament, cu 247 de voturi pentru și 21 de abțineri. Proiectul de lege vizează parlamentari, magistrați și funcționari publici cu statut special, excepție făcand militarii și polițiștii.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel