Decizie CCR privind alegerile primarilor în două tururi

StiriDiaspora Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Curtea Constituțională (CCR) a respins marți, cu unanimitate de voturi, inițiativa legislativă cetățenească privind revenirea la alegerea primarilor în două tururi.

Motivele invocate de CCR sunt numărul minim de semnături de susținere și dispersia teritorială a susținătorilor.

”În urma deliberărilor, Curtea Constituțională, cu unanimitate de voturi, a con- statat că iniţiativa legislativă a cetăţenilor intitulată “Lege privind modificarea unor acte normative în materie electorală” nu îndeplineşte condiţiile prevăzute de art.74 alin.(1) din Constituţie, respectiv numărul de susținători (de cel puțin 100.000) și dispersia teritorială (să provină din cel puțin un sfert de din județele țării, iar în fiecare din aceste județe, respectiv în municipiul București, să fie înregistrate cel puțin 5.000 de semnături)”, se arată într-un comunicat transmis de CCR.

Iniţiativa cetăţenească „Oameni noi în politică” privind reforma legislaţiei electorale a fost depusă la Senat în februarie.

Mihai Poliţeanu, preşedintele Comitetului de iniţiativă pentru promovarea propunerii legislative a cetăţenilor privind reforma legislaţiei electorale, spune că au fost strânse 140.000 de semnături, dintre care au fost validate 120.000. El a precizat că 20.000 de semnături au fost invalidate de primari, în cazul acestora urmând să se formuleze sesizări penale pentru abuz în serviciu, precizează g4media.ro.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel