CCR. Niciun candidat înscris pe listă pentru un mandat de membru. Termen prelungit până luni

Alexandra Steoleaca |
Data publicării:

Biroul permanent al Senatului a decis vineri prelungirea termenului de depunere a candidaturilor pentru un mandat de membru CCR din partea Camerei superioare a Parlamentului până pe 6 mai, în condiţiile în care până la termenul anterior, 22 aprilie, nu a fost depusă nicio candidatură.

"Şedinţa Biroului permanent a fost organizată pentru a prelungi termenul de depunere a candidaturilor de judecător CCR din partea Senatului. Până la termenul care a fost stabilit iniţial, 22 aprilie, am constatat că nu a fost depusă nicio candidatură şi am hotărât să prelungim termenul până luni, 6 mai", a anunţat vineri preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu.

El a precizat că din partea coaliţiei PSD - ALDE va fi o singură propunere.

Întrebat dacă în coaliţie au fost avansate ca propuneri Oana Schmidt-Hăineală sau Marieta Safta, Tăriceanu a spus: "Nu s-au evocat aceste nume până în momentul de faţă. Nici n-am discutat acest subiect".

Mandatul Simonei-Maya Teodoroiu, numită judecător la CCR pentru o diferenţă de mandat, expiră la data de 15 iunie, iar numirea noului judecător trebuie efectuată cu cel puţin o lună înainte de încetarea mandatului judecătoresc predecesor.

Procedural, plenul Senatului va dezbate şi supune la vot propunerile grupurilor parlamentare pentru numirea unui judecător la CCR.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel