Cazul Ditrău. Directoarea fabricii: „Piumal a plâns, era foarte trist”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Directoarea fabricii de pâine, Kollo Katalin, a declarat presei faptul că Piumal, unul dintre cei doi muncitori din Sri Lanka, a plâns când a aflat din presă despre scandalul în mijlocul căruia se află.

„Ieri, deja, Piumal a plâns, era foarte trist, a aflat de la ştiri că cea mai mare problemă este culoarea pielii lor", a povestit directoarea fabricii.

Citește și Cazul Ditrău. Cei doi muncitori sri-lankezi vor fi mutaţi la munca de jos

La dezbaterile de la Căminul Cultural din Ditrău au participat aproximativ 300 de persoane, cele mai multe dintre nemulţumirile exprimate la microfon fiind legate de modul în care patronul fabricii de pâine s-ar fi purtat cu unii dintre ei, care au fost în trecut angajaţi la firma respectivă, acuzând faptul că erau trataţi ca sclavi şi că nu erau plătiţi suficient.

Mulţi dintre vorbitori au respins acuzaţiile de rasism la adresa locuitorilor din Ditrău, susţinând că nu este vorba despre aşa ceva.

Citește și Ștefan Mandachi, despre cei doi brutari din Sri Lanka: „Îi angajez eu, cu riscul să provoc răscoale"

Primarul localităţii, Puskás Elemér, care a început şedinţa cu ochii în lacrimi, a declarat că, în cursul zilei de luni, urmează să se redacteze o petiţie cu solicitările oamenilor la adresa patronului firmei.

Cei doi muncitori sri-lankezi, angajaţi la brutăria din Ditrău, vor fi mutaţi într-o altă etapă a procesului de producţie a pâinii.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel