Cazul Ditrău. CNCD se autosesizează

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Sursa foto: captură Antena 3
Sursa foto: captură Antena 3

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) se va autosesiza după ce patronii brutăriei din Ditrău au anunţat, sâmbătă, că cei doi angajaţi sri-lankezi vor fi mutaţi într-o altă etapă a procesului de producţie.

„Astăzi, după declaraţia şi intenţia reprezentantului sau reprezentantei brutăriei de a modifica locul de muncă al celor doi brutari sri-lankezi de pe linia de producţie, la cuptoare, am propus Colegiului Director să demarăm o procedură de autosesizare, ceea ce se va întâmpla luni dimineaţă, sub aspectul unei presupuse fapte de discriminare pe criteriul de rasă, cetăţenie, respectiv religie. Apreciem că cei doi angajaţi au dreptul să lucreze şi să nu se accepte incitarea la ură din partea angajatorului, adică să sufere din cauza atitudinii locuitorilor din comuna în cauză”, a declarat preşedintele CNCD, Asztalos Csaba.

Citește și Cazul Ditrău. Cei doi muncitori sri-lankezi vor fi mutaţi la munca de jos

Acesta a precizat că mai există o sesizare la CNCD „împotriva primarului din Ditrău, cu privire la declaraţiile pe care le-a făcut în legătură cu situaţia din localitate", plângere care a fost înregistrată vineri în instituţie, analizându-se posibilitatea transmiterii celor două sesizări la IPJ Harghita, care a deschis un dosar penal în acest caz.

Citește și Ștefan Mandachi, despre cei doi brutari din Sri Lanka: „Îi angajez eu, cu riscul să provoc răscoale"

„Vom face o analiză juridică şi (...) având în vedere că s-a deschis un dosar penal in rem la nivelul IPJ Harghita, vom analiza dacă avem obligaţia legală să transmitem şi aceste două dosare, adică plângerea şi autosesizarea, către IPJ Harghita, pentru a fi analizate în cadrul acelui dosar şi a se lua deciziile legale. De altfel, aşa se şi explică faptul că noi, raportat la faptele şi atitudinile locuitorilor din comuna Ditrău, nu am adoptat nicio autosesizare, pentru că noi am apreciat că sunt posibile fapte penale şi nu intră în competenţa de soluţionare a CNCD, ştiind şi informaţia că există un dosare deschis la nivelul IPJ Harghita", a conchis Asztalos Csaba.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel