Căutările celor doi teroriștii de la Elad aflați în libertate continuă în Israel și Cisiordania. Autoritățile locale au ordonat locuitorilor să rămână în casă

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Căutările celor doi teroriștii de la Elad aflați în libertate continuă în Israel și Cisiordania
Căutările celor doi teroriștii de la Elad aflați în libertate continuă în Israel și Cisiordania

O sursă de încredere din cadrul poliției a declarat că o mare parte a forțelor de căutare a fost dedicată căutării prin mijloace tehnologice, dar acum se pune accentul pe colectarea de informații, în speranța că fugarii vor face o greșeală care să ducă la capturarea lor.

La aproape două zile de la atacul terorist mortal în urma căruia trei persoane au fost omorâte în Elad, forțele de ordine îi caută pe As'ad Alrafa'ani, în vârstă de 19 ani, și Sabhi abu Shakir, în vârstă de 20 de ani, ambii din Rumana, în apropiere de orașul Jenin din Cisiordania, suspectați de comiterea atacului terorist. Vezi poze AICI.

Yonatan Havakuk, 44 de ani, Boaz Gol, 49 de ani și Oren Ben Yiftah, 35 de ani, au fost uciși în atac și au fost înmormântați vineri. 

Medicii de la Centrul Medical Rabin din Petah Tikva încă se luptă pentru viața altor două victime ale atacului. Este vorba despre un bărbat de 38 de ani și un altul de 70 de ani. Un al treilea bărbat, în vârstă de 20 de ani, este spitalizat la Centrul Medical Sheba în stare gravă.

Autoritățile locale din Elad au ordonat locuitorilor să rămână în casă.

 

Poliția bănuiește că teroriștii se ascund în Israel

 

Forțele de securitate au declarat că sunt de părere că cei doi bărbați se află încă în Israel, iar căutările se desfășoară atât în comunitățile arabe israeliene, cât și în Cisiordania.

O sursă de rang înalt din cadrul poliției a declarat pentru Ynet că un număr mare de trupe se chinuie să dea de urma fugarilor, dar poliția își concentrează eforturile și pe colectarea de informații.

"Sperăm să vă putem da vești bune, de sâmbătă", a declarat sursa.

Poliția folosește tehnologii avansate, inclusiv elicoptere și drone, și angajează câini de urmărire pentru a prinde teroriștii. De asemenea, este atentă la orice greșeală pe care suspecții o pot face și care va duce la capturarea lor, cum ar fi schimbarea ascunzătorii, solicitarea de ajutor de la străini, aprovizionarea cu alimente și contactarea familiilor lor.

 

Atacul de la Elad: Trei morți în centrul orașului israelian


Trei persoane au fost ucise, iar altele au fost rănite în ceea ce poliția spune că este un presupus atac terorist în orașul Elad din centrul Israelului, conform BBC News.

Presa israeliană a relatat că doi atacatori, înarmați cu cuțite, topoare sau ambele, au vizat trecătorii dintr-un parc.

Atacul a avut loc de Ziua Independenței Israelului, o sărbătoare publică care marchează fondarea țării. Un medic voluntar a declarat că "incidentul va rămâne adânc întipărit în inima mea".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel