Cauciucuri de iarnă sau allseason? Rezultat surpriză al unui sondaj în rândul șoferilor europeni

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
RAR, replică după ce un șofer român a întrebat dacă anvelopele de iarnă sunt obligatorii și pentru BMW-uri
RAR, replică după ce un șofer român a întrebat dacă anvelopele de iarnă sunt obligatorii și pentru BMW-uri

Cauciucuri de iarnă sau cauciucuri pentru întregul an (allseason). Care sunt preferinţele conducătorilor auto din Europa.  

Cu ce fel de cauciucuri circulă şoferii în Europa? În ce ţări sunt preferate cauciucurile de iarnă? În ce ţări sunt căutate cauciucurile pentru întregul an? Dintr-un sondaj realizat de producătorul Goodyear se poate observa că în special şoferii din Luxemburg şi Polonia (câte 81%), respectiv din România (78%) sunt adepţii schimbării sezonale ale cauciucurilor.

Cauciucuri de iarnă sau cauciucuri pentru întregul an? Sondaj în rândul conducătorilor auto europeni

 

Pentru cauciucurile pentru întregul an există un interes mai scăzut: 15% în Polonia şi 18% în Luxemburg. În Germania şi Italia 58, respectiv 34% dintre conducătorii auto sunt pentru folosirea cauciucurilor de iarnă, iar 37, respectiv 49% preferă cauciucurile pentru întregul an.

Cauciucurile de iarnă joacă în cele trei ţări - Franţa cu 12%, Spania cu 11% şi Marea Britanie cu 6% - un rol subordonat.

Atitudinea conducătorilor auto pentru cauciucurile de vară, de iarnă sau pentru întregul an este diferită în Europa. În Polonia 80% dintre cei chestionaţi au răspuns că sunt conştienţi de diferenţe. În Spania şi Marea Britanie, unde nu există cauciucuri de iarnă, cota a scăzut la 46%. Dintre subiecţi 68% au semnalat în medie că ar cunoaşte diferenţele, potrivit welt.de.

RAR, replică după ce un șofer român a întrebat dacă anvelopele de iarnă sunt obligatorii și pentru BMW-uri

 

Cauciucurile de iarnă au devenit subiect de glume și ample dezbateri pe internet, după ce RAR a făcut publice regulile de folosire pentru acestea. Un internaut a întrebat, mai în glumă, mai în serios, dacă se aplică și pentru BMW-uri.

Într-o postare pe Facebook, RAR a amintit condițiile pentru utilizarea anvelopelor de iarnă, în urmă cu câteva zile.

„Chiar dacă vremea încă este însorită în cea mai mare parte a țării, au început să circule deja informații menite să panicheze posesorii de autovehicule, așadar precizăm CLAR că NU există o data limită pentru montarea acestor cauciucuri și că TOATE anvelopele, indiferent de denumirea lor comercială, care sunt marcate cu literele M și S (însemnând noroi și zăpadă – engl. mud and snow), sub forma: M+S, M.S. sau M&S, îndeplinesc cerințele de utilizare în condițiile specifice de iarnă prevăzute în legislația națională rutieră", au spus reprezentanții RAR, printre altele.

Cel mai probabil în glumă, un internaut a întrebat dacă este obligat să folosească anvelopele de iarnă și la BMW: „Eu dacă am BMW, sunt obligat să pun anvelope de iarnă?" arată publicația PhOnline.

Comentariul său a adunat sute de reacții, însă reacția RAR a fost deosebit de apreciată.

„Doar dacă linia de tramvai este acoperită cu zăpadă, gheață sau polei", a fost răspunsul reprezentanților RAR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel