Câți români din Diaspora vor vota pe 9 iunie. S-a aflat numărul total al buletinelor de vot

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Aproximativ 2.5 milioane de români din străinătate vor putea vota pe data de 9 iunie. 

Acesta este numărul maxim de voturi care poate fi înregistrat în străinătate. MAE a trimis 2.5 milioane de buletine de vot și alte materiale ce sunt necesare procesului electoral din 9 iunie. Reamintim că românii din străinătate vor putea vota doar pentru alegerile europarlamentare, deși este un vot comasat și cu alegerile locale.

Secții de votare în străinătate 9 iunie 2024

 

Biroul electoral pentru secţiile de votare din străinătate, prin intermediul Ministerului Afacerilor Externe (MAE), distribuie materialele necesare pentru desfăşurarea procesului electoral în străinătate, conform art. 28 alin. (1) lit. c) din Legea nr. 33/2007 privind alegerile pentru Parlamentul European. Aceste materiale includ buletine de vot, ştampile de control, ştampile cu menţiunea "VOTAT" şi alte echipamente esenţiale.

Pentru alegerile din 9 iunie, au fost trimise 2.542.800 de buletine de vot, 8.439 de ştampile "VOTAT", 2.304.715 timbre autocolante şi 915 ştampile de control. Acestea vor fi recepţionate de misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României în străinătate şi apoi distribuite preşedinţilor secţiilor de votare din străinătate.

În acest an, MAE a organizat 915 secţii de votare în străinătate pentru alegerile europarlamentare, mai mult decât dublul numărului de secţii organizate la alegerile din 2019.

Lista secţiilor de votare din străinătate este disponibilă pe pagina de internet a Ministerului Afacerilor Externe, la secţiunea dedicată alegerilor europarlamentare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel