Cătălin Predoiu, mesaj după avizele negative date de CSM: Nu sunt dezamăgit

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Cătălin Predoiu a declarat, marți, că nu este dezamăgit de avizele negative ale CSM pentru Gabriela Scutea, candidată la șefia Parchetului General, și Giorgiana Hosu, candidat la șefia DIICOT. Ministrul interimar al Justiției a precizat că se aștepta la asemenea avize. 

"Nu sunt dezamăgit, nu este o surpriză pentru mine deoarece am văzut din întrebări orientarea pentru votul care urma să fie. Există un întreg ansamblu de date care trebuie luate în considerare la luarea deciziei, care nu țin cont doar de perestațiile candidaților în fața comisiei. Sunt candidați care au o mai mare capacitate de a pleda și alții care nu au așa mare dexteritate în a-și prezenta opiniile și argumentele", a declarat Cătălin Predoiu, marți, la sediul Consiliului Superior al Magistraturii.

El a adaugat că Ministerul Justiției a luat în calcul și alte criterii decât audierea candidaților atunci când a făcut desemnările.

„Cred că asta explică diferența dintre pozția Ministerului și poziția CSM. Noi am luat în calcul dosarul scris, planurile de manangement și am pus mai puțin accent pe această capacitate de a pleda. Se pare că lucrurile au stat puțin altfel și excesul de emotivitate a unora a contat în rezultat", a completat liberalul.

Predoiu a mai spus că "de acum înainte e decizia președintelui".

Procurorii Gabriela Scutea, candidat la șefia Parchetului General, și Giorgiana Hosu, candidat la șefia DIICOT, au primit aviz negativ de la CSM. Crin Bologa, candidat la șefia DNA, este singurul care a a fost avizat pozitiv.

Gabriela Scutea, Crin Bologa și Giorgina Elena Hosu au fost audiați, marți, într-o ședință a Secției pentru procurori a CSM. Avizele Consiliul sunt consultative.

CSM va transmite preşedintelui Klaus Iohannis avizul în cazul celor trei candidaţi, iar şeful statului va decide dacă îi va numi la conducerea parchetelor, potrivit Mediafax.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel