Cătălin Cîrstoiu, prima apariție după scandalul posibilei retrageri a candidaturii: "Mi-am ajutat colegii la clinică privată, eu nu operez orice"

Bogdan Bolojan |
Data publicării:
Cătălin Cîrstoiu și Gabriela Firea (Foto: Inquam Photos / Octav Ganea)
Cătălin Cîrstoiu și Gabriela Firea (Foto: Inquam Photos / Octav Ganea)

Cătălin Cîrstoiu a oferit primul interviu după scandalul posibilei retrageri din cursa pentru primăria Capitalei. 

Medicul Cîrstoiu a evitat să dea un răspuns clar atunci când a fost întrebat dacă PSD i-a cerut să renunțe la candidatură. Acesta spune că cea mai importantă e realitatea zilei. 

"E ciudat să discutăm pe surse. Eu discut pe realitate. Realitatea zilei e că sunt candidatul PSD-PNL, simt susținerea liderilor alianței. Nu-mi pun problema să mă retrag. Eu am plecat de la Guvern cu decizia coaliției că rămân în continuare candidatul coaliției. Ei mi-au propus acest lucru, nu am bătut eu la ușă: bună ziua sunt doctoru' și vreau să candidez. Am fost candidatul momentan, candidatul comasat, am avut multe apelative de acest gen. Discuțiile sunt alimentate de aceste mizerii din spațiul public. Dacă sunt candidatul situat pe locul 3, care nu are nici o șansă, nu înțeleg aceste atacuri la adresa mea. Miza e reprezentată de interesele unora din spatele Primăriei Capitalei. Niște lupi în haină de oaie încearcă să transforme lupul în oaie.  Eu nu sunt în stare de incompatibilitate. Eu nu am avut nici o relație contractuală cu o clinică privată," a spus Cătălin Cîrstoiu la B1TV. 

Scandalul Cătălin Cîrstoiu și Anemona Med. De ce apare parafa medicului pe factură?

 

De ce apare parafa dumneavoastră pe o factură de la o clinică privată? a fost întrebat Cătălin Cîrstoiu. 

"Această parafă este semnul competenței mele profesionale, semnul faptului că sunt un nume. Eu la Spitalul Universitar mă ocup de cancere osoase, nu operez orice. Faptul că sunt pacienți care vor opinia mea, sunt mii de astfel de persoane, uneori îmi depășește capacitatea fizică de a răspunde mesajelor. Eu am construit echipe. E firesc ca pacientul să aleagă unde vor să meargă. Am toată conversația cu pacienții respectivi. Medicul cu care vorbea acel pacient care a trimis presei mesajele nu era rezident, ci era un medic primar. Aș vrea să nu mai trunchiem și să extragem ce vor ei. Acești medici pot consulta unde vor ei, în timpul lor liber. Pacientul nu e un pion pe care-l iei și-l duci unde vrei tu. Pacientul semnează un consimțământ și alege unde vrea să meargă. Eu nu am luat niciodată pacienți de la stat ca să-i duc la privat. Colegii mei au consultat pacienți la privat. De multe ori mi-au cerut sprijinul pentru că unele cazuri îi depășeau. Nu am încasat nici un ban, am făcut asta prin devotament personal. Banii i-au încasat colegii mei, care au făcut consultații acolo. Eu pot să am un hobby în timpul liber pe care-l am, dar nu am timp liber. (...) Cel mai grav este să să consulți un pacient la stat și apoi să-l duci să-l operezi la privat ca să nu-l bagi în contractul cu Casa de Asigurări. Eu nu am consultat la Anemona Med, eu doar mi-am ajutat colegii. Agenția Națională de Integritate analizează, va da un raport. Eu îmi ofer expertiza profesională să-i învăț oricând mă roagă colegii," a mai spus Cîrstoiu. 

Reamintim că medicul Cătălin Cîrstoiu se află în mijlocul unei controverse legată de faptul că ar fi oferit consultații la clinica privată patronată de soție, iar legea îi interzice acest lucru, acesta fiind și managerul Spitalului Universitar din București. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel