Case de închiriat cu 1 euro într-o localitate din Sardinia. Primarul din Ollolai vrea să atragă tineri din toată lumea în acest "colț de Rai"

Gabriel Nuță-Stoica |
Data publicării:
Tinerii care se mută în localitate plătesc chirie doar 1 euro (Foto: captură Youtube)
Tinerii care se mută în localitate plătesc chirie doar 1 euro (Foto: captură Youtube)

Un oraș pitoresc din inima Sardiniei, numit Ollolai, a făcut un pas îndrăzneț, lansând programul „Work from Ollolai”. Această inițiativă inovatoare invită tinerii profesioniști din toate colțurile lumii să se bucure de oportunitatea de a închiria o casă în oraș pentru doar 1 euro pe lună. În schimb, se așteaptă ca acești nomazi digitali să împărtășească o parte din cunoștințele și abilitățile lor cu comunitatea locală.

Oraşul Ollolai din Sardinia a devenit un exemplu de succes în combaterea depopulării rurale prin intermediul programului "Work from Ollolai". Lansat în 2023, programul a atras deja sute de nomazi digitali din diverse domenii, contribuind la revitalizarea comunității locale și la diversificarea economiei locale.

Cu mai puțin de 1.300 de locuitori, Ollolai este un mic colț de rai situat în mijlocul insulei mediteraneene, spune primarul localității.

Ollolai participă și la programul „1 Euro Houses”, o inițiativă de succes în Italia, menită să combată exodul din sate. Cu toate acestea, „Work from Ollolai” este o abordare distinctă și separată. Administrația locală a considerat că prezența acestor nomazi digitali poate aduce beneficii comunității, chiar și pe termen scurt.

Primăria din Ollolai oferă profesioniștilor care lucrează la distanță apartamente cu 1 sau 2 camere în casele pitorești din localitate la un preț simbolic de doar 1 euro. Deși inițial programul este pentru o lună, există posibilitatea de prelungire a șederii în funcție de nevoile și preferințele ambelor părți.

Această inițiativă a stârnit un interes considerabil în rândul profesioniștilor de pe tot globul. Participanții sunt atrași nu doar de oportunitatea de a lucra într-un mediu idilic, ci și de posibilitatea de a contribui la comunitatea locală prin intermediul cunoștințelor și abilităților lor.

Beneficiile programului "Work from Ollolai"

 

Cazare accesibilă. Oferind apartamente la prețul simbolic de 1 euro pe lună, programul elimină una dintre principalele bariere pentru cei care doresc să experimenteze viața la țară.

Interculturalitate. Schimbul de cunoștințe și abilități dintre nomazii digitali și localnici are un impact pozitiv semnificativ. Nomazii pot oferi prezentări, ateliere și mentorat în domenii diverse, de la programare și design grafic la marketing și antreprenoriat. De asemenea, pot contribui la conservarea tradițiilor locale și la promovarea culturii sarde.

Revitalizarea economică. Prezența nomazilor digitali generează noi oportunități economice pentru localnici. Aceștia pot beneficia de noi venituri prin închirierea de spații, oferirea de servicii turistice, gastronomie locală, etc.

Impact social. Programul contribuie la combaterea sentimentului de izolare și la stimularea interacțiunii sociale. Nomazii digitali pot aduce o nouă energie și diversitate în comunitatea locală, contribuind la crearea unui mediu mai dinamic și vibrant.

 

------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel