Cartofi umpluți la cuptor - rețeta pe care o vei face din nou și din nou

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:
Cartofi umpluți la cuptor - rețeta pe care o vei face din nou și din nou
Cartofi umpluți la cuptor - rețeta pe care o vei face din nou și din nou

Cartofii umpluți la cuptor sunt un fel de mâncare principală gustoasă, al cărui exterior crocant și umplutură moale cuceresc întotdeauna pe toată lumea.

Rețeta perfectă pentru o cină cu prietenii, dar și pentru o masă în familie, acești cartofi la cuptor umpluți sunt una dintre acele rețete pe care le vei face și reface iar și iar. Doar schimbați cârnații sau mezelul și/sau brânza pentru umplutură și vor avea mereu un gust nou. Trebuie doar să afli care este versiunea ta preferată!

În varianta de astăzi se fac cu prosciutto și cașcaval, o combinație superbă.

Rețeta, ca și cea pentru alte legume umplute, este foarte simplă: după ce cartofii sunt fierți, îi scobim la mijloc și îi umplem. Cel mai greu va fi să aștepți până când vor fi fierte după gust.

Ingrediente

 

- 4 cartofi de aproximativ 200 g fiecare

- 60 g șuncă prosciutto tăiată cubulețe 

- 80 g cașcaval

- 1 linguriță de pătrunjel tocat

- 3 tulpini de ceapă verde

- 4 frunze de busuioc

- sare și piper după gust

- ulei de măsline extravirgin

- 1 lingură de parmezan ras

Mod de preparare

 

Se spală cartofii, se fierb în apă clocotită cu sare aproximativ 30 de minute (până când sunt fragezi când poți introduce ușor furculița), se lasă să se răcească, se taie în două pe lungime și se scobește pulpa cu o lingură, lăsând o mică margine.

Dacă folosești cartofi bio, poți lăsa pielea, dar o puteți îndepărta dacă preferați.

Vezi și: Cum să faci Taci și Înghite, preparatul pe care doar în România îl mai poți mânca. I se mai spune și mămăligă în straturi

Se pune pulpa scobită într-un castron, se zdrobește cu o furculiță și se adaugă șunca, cășcavalul tăiată în cubulețe (păstrând puțin pentru finisaj), ierburile tocate, două vârfuri de cuțit de sare și piper: se amestecă pentru a obține o umplutură. Umpleți cartofii scobiți cu umplutura, formând o movilă: trebuie să folosiți toată umplutura.

Se așază cartofii într-o tavă de copt unsă cu ulei, se acoperă cu brânza păstrată deoparte și cu parmezanul.

Se asezonează cu un strop generos de ulei și se coace în cuptorul preîncălzit și ventilat la 170 °C timp de 30 de minute.

Se termină de gătit pentru încă 2-3 minute sub grătar.

Serviți cartofii umpluți la cuptor fierbinți! 

Sfaturi și variații

 

Cartofii umpluți trebuie mâncați imediat ce sunt gata, fierbinți. Puteți profita de acest lucru pregătind tava de copt dimineața, gata de coacere seara: în acest caz, păstrați-o acoperită cu folie de aluminiu. Dacă vă rămân resturi, le puteți păstra în frigider, bine închise cu folie de aluminiu, până la 1 zi.

Nu se recomandă înghețarea.

Puteți decoji cartofii dacă nu vă place pielea. Este important să alegeți cartofi de aceeași mărime pentru a asigura o gătire uniformă, în special la fierbere: astfel se va evita ruperea neplăcută a cartofilor mai mici. 

Puteți folosi carnea pe care o preferați pentru a pregăti cartofii umpluți la cuptor: șuncă fiartă sau crudă, cârnăciori, salam sau bacon. De asemenea, puteți folosi cașcaval, brânză provolone, mozzarella, cașcaval afumat.

Această rețetă poate fi preparată cu orice tip de cartof și este foarte potrivită pentru a fi încercată și cu cartofi americani, care, de altfel, dau un efect colorat foarte plăcut mâncării.

Dacă doriți o versiune apetisantă cu o umplutură foarte moale, puteți adăuga câteva linguri de sos bechamel la umplutură.

 

----------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt 
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g 
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G 

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel