Cartofi pai fără friteuză. Secretul pentru a obţine cartofi prăjiţi perfecţi ca la restaurant

Cartofi pai (sursa foto: Pixabay)
Cartofi pai (sursa foto: Pixabay)

Cartofi pai acasă, fără friteuză? Cum se fac cartofi prăjiți de casă și de ce sunt mereu moi? Există un truc pentru prăjirea cartofilor! O veste grozavă este că îi puteţi obţine prin instrucțiunile de mai jos.

Cartofi pai. Ingrediente

Citește și Omletă de cartofi, rețeta uimitoare fără ouă care te va cuceri

Cartofi tăiaţi pai subţiri

sare

ulei pentru prăjit

Vezi și: Supă cremă de bere, cu slănină: Sună ireal, dar e cea mai surprinzătoare combinație din bucătăria belgiană

 

Metodă de preparare

Pasul 1

Înmuiați cartofii într-un castron mare cu apă timp de aproximativ 30 de minute. Se scurg de apă şi se usucă bine cu prosoape de hârtie.

Pasul 2

Încălziți uleiul într-o tigaie mare sau într-o cratiță mare. Adăugați ușor cartofii în uleiul fierbinte timp de aproximativ 5 minute, amestecând și întârcând ocazional cartofii. Scoateți cartofii din ulei cu o lingură cu fante sau cu o sită şi îi puneţi pe un prosop de hârtie. Aşteptaţi să se răcească.

Pasul 3

După ce s-au răcit, încălziți din nou ulei într-o tigaie mare sau într-o cratiță mare. Se prăjesc din nou cartofii până se rumenesc, timp de 5 până la 6 minute. Scurgeţi excesul de ulei din cartofi cu un prosop de hârtie. Se presară sare pentru a servi.

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy