Cartofi crocanți, aurii, delicioși și dietetici: Cinci secrete ale bucătarilor pentru a pregăti acest super​-aliment

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Cartofi crocanți, aurii, delicioși și dietetici: Cinci secrete ale bucătarilor pentru a pregăti acest super​-aliment
Cartofi crocanți, aurii, delicioși și dietetici: Cinci secrete ale bucătarilor pentru a pregăti acest super​-aliment

Cartofii la cuptor se numără printre alimentele preferate de toată lumea. Copiii îi iubesc atât de mult, încât nu sunt niciodată refuzați, dar și adulții de toate vârstele adoră acest super-aliment. Motivul este simplu și nu necesită o analiză aprofundată: sunt foarte buni! Iată cinci secrete pentru a pregăti cartofi crocanți, aurii, delicioși și dietetici.

Iată  cinci dintre cele mai importante secrete ale bucătarilor pentru a găti cartofi delicioși la cuptor, plus câteva sfaturi utile pentru prepararea acestui fel de mâncare îndrăgit. 

Dacă îți plac cartofii, s-ar putea să îți placă și această rețetă: Șnițele din cartofi cu „de toate“. O gustare completă, sățioasă și simplu de făcut: Ai toate ingredientele acum, în casă

Secrete pentru a pregăti cartofi crocanți, aurii, delicioși și dietetici


1. Tăierea cartofilor

Un lucru bine început este pe jumătate făcut, spune un vechi proverb. Și exact așa stau lucrurile în acest caz, pentru că trebuie să începeți cu modul în care decideți să vă tăiați cartofii. Alegeți cartofi de dimensiuni uniforme, pentru a avea felii sau cuburi cât mai egale între ele. Acest lucru va permite același grad de gătire pentru toate bucățile de cartof, fără a se arde sau a avea părți crude. 


2. Înmuiere 


Crocantul sau nu al cartofilor depinde în mare parte de cantitatea de amidon pe care o conțin, care poate fi eliberată în timpul gătitului. Prin urmare, pregătiți un vas mare plin cu apă rece, curățați cartofii, spălați-i, tăiați-i în felii sau cuburi și înmuiați-i în apă atât timp cât este nevoie înainte de a-i găti, cel puțin o jumătate de oră. În acest fel își vor lăsa o mare cantitate de amidon, devenind mai sănătoși. 


3. Fierbere 


Acesta este un truc folosit de bucătarii din restaurante, care pregătesc cantități mari de cartofi la cuptor și reușesc întotdeauna (sau aproape întotdeauna) să facă felul de mâncare în cel mai bun mod. Umpleți o oală mare cu apă și aduceți-o la punctul de fierbere. Când începe să fiarbă, se toarnă cartofii deja tăiați și se lasă câteva minute. 


4. Gătitul 


Nu uitați că atunci când introduceți tava cu cartofi, cuptorul trebuie să fie deja încins, așa că porniți-l din timp. Dacă ați optat pentru fierberea prealabilă, scurgeți bine cartofii și turnați-i în tavă împreună cu condimentele deja pregătite, amestecați bine și dați la cuptor. Dacă, pe de altă parte, preferați să nu fierbeți cartofii, petreceți câteva minute să îi uscați bine după ce i-ați lăsat la înmuiat. 


5. Gratinare

Înainte de a scoate cartofii din cuptor, pentru a finaliza rumenirea, mutați-i la cel mai înalt nivel, cu grătarul la intensitate maximă, timp de 3 sau 4 minute. Pentru o mâncare de cartofi la cuptor mai gustoasă și mai aromată, puteți alege să îi gratinați: pur și simplu îi presărați cu un strat de pesmet, îmbogățit cu usturoi și pătrunjel tocat. Gratinarea se poate face și cu brânză rasă, migdale tocate, pudră de curry sau paprika. 

Citește și: Cartofi Wedges cu usturoi şi parmezan, gustare crocantă şi delicioasă ca la restaurant pentru toată familia

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel