Carmen Dan, la vânătoare de droguri pe litoral. Vrea să combată şi consumul de alcool pe plaje

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Carmen Dan, a anunţat vineri, la Constanţa, în cadrul unei întâlniri de lucru, că urmăreşte dotarea structurilor MAI cu aparate pentru depistarea consumului de stupefiante şi a consumului de băuturi alcoolice, în perspectiva noului sezon estival, pentru combaterea şi prevenirea acestor fenomene.

"Am avut o întâlnire de lucru cu reprezentanţii structurilor ministerului pentru a ne asigura că suntem bine pregătiţi pentru sezonul estival. Este deja în practica conducerii ministerului să ne preocupăm în această perioadă şi să ne asigurăm că avem acel nivel de pregătire, satisfăcător în primul rând pentru cetăţeni, pentru că lor li se adresează serviciile pe care le prestează angajaţii ministerului", a afirmat ministrul Carmen Dan, la sfârşitul întâlnirii cu reprezentanţii din teritoriu.

 

Controale pe litoral şi în cluburi

 

În context, ministrul Afacerilor Interne a precizat că din perspectiva gestionării ordinii publice urmăreşte îndeaproape dotarea suplimentară a structurilor de pe litoral cu echipamente pentru depistarea consumului de stupefiante şi băuturi alcoolice, dar şi pentru fluidizarea traficului rutier şi a activităţii specifice în zona de frontieră.

"Trebuie să recunoaştem cu toţii, ne confruntăm cu un fenomen. Am discutat efectiv despre dotarea structurilor cu aparate de depistare a consumului de stupefiante şi a consumului de băuturi alcoolice şi am solicitat multă atenţie în planuri comune, (...) cu atenţie mare în zona staţiunilor de pe litoral în care vom avea turişti foarte mulţi, atenţie mare în zona cluburilor. Sunt zonele vulnerabile cunoscute de structurile ministerului. Deci întărirea acestei componente preventive prin această abordare pro activă este foarte importantă şi în planul gestionării ordinii publice, bineînţeles toate celelalte măsuri care ţin de fluidizarea traficului atât rutier, cât şi în zona de frontieră", a afirmat Dan.

Citeşte şi: Captură de droguri RECORD. Carmen Dan: "Este a doua captură ca însemnătate în România"

Pentru creşterea nivelului de siguranţă pe litoralul românesc, în perioada 15 iunie - 15 septembrie, vor fi suplimentate forţele locale cu câte 180 de poliţişti detaşaţi în fiecare lună. Tot pentru perioada estivală, vor fi operaţionalizate mai multe puncte de prim ajutor şi intervenţie în situaţii de urgenţă atât în staţiunile de pe litoral, cât şi pe autostrada A2, informează MAI.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel