Carmen Dan, acuzaţii la adresa lui Marcel Vela: „Atunci când ne plictisim sfidăm legea”

Fostul ministru de Interne Carmen Dan a lansat astăzi acuzații grave la adresa actualului ministru MAI Marcel Vela.

Carmen Dan susține faptul că Marcel Vela ar fi încălcat legea când a semnat un ordin prin care şi-a delegat toate atribuţiile secretarilor de stat.

„Când un ordin de ministru bate legea!

Concret, în 31 Decembrie, prin ordinul privind coordonarea activității și delegarea unor competențe în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, ministrul Vela își deleagă TOATE ATRIBUȚIILE secretarilor de stat din minister, inclusiv pe cele pe care însăși legea (care-i una pentru toți!) le reglementează în coordonarea directă a ministrului!

Astfel, în coordonarea directă a secretarului de stat pe ordine și siguranță publică trec, printre altele, Direcția de audit public intern, Direcția generală de protecție internă, Direcția generală anticorupție și Corpul de control al ministrului!
Toate aceste structuri, prin actele normative care le reglementează activitatea, dar și prin regulamentele de organizare și funcționare care sunt subsecvente actelor normative de înființare, evident cu o putere juridică superioară ordinelor de ministru, SUNT ÎN COORDONAREA NEMIJLOCITĂ A MINISTRULUI AFACERILOR INTERNE!”, a scris Carmen Dan pe pagina de Facebook.

 

Carmen Dan: „Preocupați-vă în continuare cu ieșirile publice din ce în ce mai năstrușnice”

 

„Așadar, atunci când ne plictisim de rezoluționat mape sau nu înțelegem cum e cu atâtea responsabilități, sfidăm legea de la nivelul funcției ministeriale și dăm un ordin prin care ne degrevăm de aceste atribuții obositoare?
Păi, da! Iată ca se poate!

Așa că, domnule ministru, când mai ieșiți public și anuntați că trimiteți Corpul de control într-o parte sau în alta, nu uitați să precizați că o să-l rugați frumos pe secretarul de stat să vă dea voie să faceți asta!

A, și să nu aud că nu știți de vreo nefăcută descoperită de Audit, de DGA sau de DGPI, pentru că, în mod nemijlocit, voi presupune că secretarul de stat care le coordonează direct în locul dumneavoastră și în sfidarea legii a "uitat să vă informeze"!

Dumneavoastră preocupați-vă în continuare cu ieșirile publice din ce în ce mai năstrușnice și între "reorganizări" și "reforme", odihniți-vă corespunzător! Mult succes!”, a mai adăugat fostul ministru.

 

[citeste si]


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy