Carmen Avram, în prima sa intervenție în PE, cere protejarea elefantului african: „Situația este deosebit de îngrijorătoare”

În prima sa intervenție în Parlamentul European, în calitate de europdeputat, Carmen Avram a cerut protejarea elefantului african. Europarlamentarul PSD a semnat o interpelarea dresată Consiliului UE și asumată de mai mulți membri ai noului Legislativ European în care se aduce în discuție „situația deosebit de îngrijorătoare” a elefanților. 

„Situația elefanților este deosebit de îngrijorătoare. Peste un sfert din populația de elefanți la nivel mondial a fost sacrificată în ultimul deceniu!

Mai multe state, inclusiv nouă țări africane, sprijinite de state membre ale UE, doresc să includă toate populațiile de elefanți africani în apendicele I la Convenție. Pentru moment, numai populațiile de elefanți din țările din Africa Centrală sunt enumerate în apendicele I, asigurându-le astfel protecția deplină. Restul populațiilor de elefanți (din partea de sud a Africii) figurează în prezent în apendicele II (care le asigură o protecție puternică, dar care permite comerțul cu fildeș). Această dublă clasificare are ca efect încurajarea traficului de fildeș în țările din Africa Centrală. 1. Care va fi poziția comună a UE în cadrul conferinței? 2. Va susține UE un nivel ridicat de protecție pentru elefanții africani prin sprijinirea propunerii numărul 12 privind includerea tuturor populațiilor de elefanți africani în apendicele I, pentru a preveni comerțul cu fildeș?

Protejarea elefanților africani este un aspect esențial în conservarea biodiversității Pământului, iar UE trebuie să conducă prin puterea exemplului", se arată în interpelarea publicată pe site-ul Parlamentului European.

Carmen Avram este singura co-semnatară din România a acestei interpelări.

 

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

15 oct 2019, 17:49 in Știri
Tamara Buciuceanu a MURIT

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

diaspora.n-nxt.27