Carmen Avram, în prima sa intervenție în PE, cere protejarea elefantului african: „Situația este deosebit de îngrijorătoare”

În prima sa intervenție în Parlamentul European, în calitate de europdeputat, Carmen Avram a cerut protejarea elefantului african. Europarlamentarul PSD a semnat o interpelarea dresată Consiliului UE și asumată de mai mulți membri ai noului Legislativ European în care se aduce în discuție „situația deosebit de îngrijorătoare” a elefanților. 

„Situația elefanților este deosebit de îngrijorătoare. Peste un sfert din populația de elefanți la nivel mondial a fost sacrificată în ultimul deceniu!

Mai multe state, inclusiv nouă țări africane, sprijinite de state membre ale UE, doresc să includă toate populațiile de elefanți africani în apendicele I la Convenție. Pentru moment, numai populațiile de elefanți din țările din Africa Centrală sunt enumerate în apendicele I, asigurându-le astfel protecția deplină. Restul populațiilor de elefanți (din partea de sud a Africii) figurează în prezent în apendicele II (care le asigură o protecție puternică, dar care permite comerțul cu fildeș). Această dublă clasificare are ca efect încurajarea traficului de fildeș în țările din Africa Centrală. 1. Care va fi poziția comună a UE în cadrul conferinței? 2. Va susține UE un nivel ridicat de protecție pentru elefanții africani prin sprijinirea propunerii numărul 12 privind includerea tuturor populațiilor de elefanți africani în apendicele I, pentru a preveni comerțul cu fildeș?

Protejarea elefanților africani este un aspect esențial în conservarea biodiversității Pământului, iar UE trebuie să conducă prin puterea exemplului", se arată în interpelarea publicată pe site-ul Parlamentului European.

Carmen Avram este singura co-semnatară din România a acestei interpelări.

 

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy