Carieră scurtă. Alex Coita DEMISIONEAZĂ din funcția de consilier onorific al premierului după 14 zile

Liviu Ludovic / 26 aug 2019, 23:50 Salveaza PDF Comentarii

Alexandru Coita a anunțat, luni seara pe Facebook, că i-a transmis premierului Viorica Dăncilă demisia din funcția de consilier onorific. El a explicat că a luat decizie fiindcă vrea să evite angajarea Guvernului în anumite opinii și puncte de vedere pe care le-ar putea exprima în spațiul public. 

"Am transmis în această seară doamnei prim-ministru demisia mea din funcția de consilier onorific. Redau mai jos textul respectiv și cu această ocazie închei orice speculații pe această temă. Vreau să vă mulțumesc pentru susținerea extraordinară exprimată în toată această perioadă și să vă asigur că nu este vorba de un sfârșit, ci de un început. Continuăm!", a scris Alexandru Coita, luni, pe Facebook, potrivit Mediafax.

Redăm integral scrisoarea postată pe rețeaua de socializare de către Alexandru Ion Coita:

„Stimată doamnă prim-ministru Dăncilă,

Exprimându-mi aprecierea pentru încrederea acordată prin numirea în funcția de consilier onorific al prim-ministrului României, ținând cont că aceasta a dat naștere la multe speculații în mediul public, și având în vedere priancipiul deplinei transparențe în raport cu cetățenii acestei țări, mă simt nevoit să vă aduc la cunoștință următoarele aspecte pe care le voi detalia în cele ce urmează.

Cunoscând faptul că această decizie a fost luată fără să fi convenit în prealabil acest lucru, în urma unei discuții directe, am ales totuși să aștept o întrevedere clarificatoare pentru a vedea în ce măsură rolul pe care mi l-ați acordat poate fi corelat cu proiecte concrete în beneficiul românilor.

În condițiile de față, ținând cont de imperativul menținerii integrității mele și necesitatea evitării angajării Guvernului României în anumite opinii și puncte de vedere pe care le pot exprima în spațiul public, vă aduc la cunoștință că mă aflu în imposibilitatea de a accepta această funcție, ca atare, vă rog să primiți demisia mea, ca un gest de normalitate și de respect față de cetățenii acestei țări.

Insist ca această demisie să nu fie percepută ca un gest de ostilitate sau de partizanat față de o formațiune politică sau alta. Este o decizie personală care ilustrează conduita pe care mi-o doresc în raport cu cetățenii acestei țări. Vă rog să primiți, doamna prim-ministru, expresia celor mai sincere urări de succes în proiectele pe care le derulați în beneficiul acestei țări, din înalta demnitate pe care o ocupați în statul român".

Pe 12 august, premierul Viorica Dăncilă l-a desemnat consilier onorific pe Alexandru Ion Coita, fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor, activitatea acestuia fiind neremunerată.

[citeste si]


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy