Care sunt țările cu cele implicate școli din lume în sprijinirea elevilor și a comunităților conform "World's Best School Prizes" 2022

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Care sunt țările cu cele implicate școli din lume în sprijinirea elevilor și a comunităților conform "World's Best School Prizes" 2022 / Foto: Unsplash
Care sunt țările cu cele implicate școli din lume în sprijinirea elevilor și a comunităților conform "World's Best School Prizes" 2022 / Foto: Unsplash

Școli din Scoția, Uganda, Chile, Filipine și Statele Unite au triumfat miercuri în cadrul ediției inaugurale a premiilor "World's Best School Prizes" pentru realizări precum salvarea mangrovelor și extinderea sălilor de clasă într-o zonă afectată de război.

Cele cinci școli au împărțit premii în valoare de 250.000 de dolari pentru sprijinirea elevilor și a comunităților, în special în timpul pandemiei, în cadrul premiilor organizate de organismul global T4 Education.

 

Premii pentru mediu și pentru depășirea adversităților

 

Școala Dunoon Grammar School din Scoția a câștigat la categoria colaborare cu comunitatea pentru cursuri bazate pe competențe, inclusiv în domeniul călătoriilor și turismului, al designului și al studiilor maritime, menite să oprească exodul de creiere.

Bonuan Buquig National High School din Dagupan City, Filipine, a primit premiul pentru mediu pentru că a contribuit la reabilitarea mangrovelor pierdute și a oferit noi habitate pentru pești.

De la două săli de clasă la 450 de elevi, Project Shelter Wakadogo, din nordul Ugandei, a câștigat premiul pentru depășirea adversităților, după ce localnicii au obținut terenuri, au nivelat drumuri și au plantat legume pentru mesele de la școală într-o zonă care a suferit din cauza războiului civil.

 

Premii pentru inovație și pentru sprijinirea unor vieți sănătoase

 

Escuela Emilia Lascar din Penaflor, Chile, a câștigat premiul pentru inovație pentru programul "Emilia TV", care a abordat probleme de la sănătatea mintală la identitatea de gen.

Liceul Curie Metropolitan High School din Chicago, Illinois, a câștigat premiul pentru sprijinirea unor vieți sănătoase pentru că a oferit un program artistic elevilor, mulți dintre ei provenind din minorități, precum și servicii de sănătate integrate.

"Mult prea mulți copii vor continua să fie lăsați în urmă în urma COVID, dacă guvernele nu iau măsuri urgente pentru a rezolva criza din domeniul educației", a declarat Vikas Pota, fondatorul T4 Education și al premiilor, într-un comunicat.

"Ca un prim pas, acestea trebuie să apeleze la cunoștințele și experiența conținute în școlile noastre, deoarece cei care se află în prima linie a educației cunosc mai bine decât oricine altcineva schimbarea pe care trebuie să o vedem.", conform Reuters.

Fondat în timpul pandemiei, T4 reunește profesori din întreaga lume prin intermediul unei platforme digitale care oferă instrumente și inițiative pentru educație.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel