Caramitru: "PNL atacă cu toate mijloacele USR PLUS"

Alexandra Steoleaca |
Data publicării:

Andrei Caramitru spune că PNL a început să atace USR PLUS imediat după aflarea rezultatului europarlamentare. Într-un mesaj postat pe pagina de facebook, Caramitru aduce în atenția românilor de ce consideră el că se recurge PNL la acest gest. 

"PNL este foarte supărat...

Incepând de luni dimineața, in loc să sărbătorească câștigarea alegerilor (eu îi felicit pentru asta), PNL este foarte supărat. Atacă cu toate mijoacele USR/PLUS: 
- de ce a dat Dan interviu la Antena 3 (de parcă PNL nu a fost acolo tot timpul și in campanie și inainte)
- de ce consideram sa avem un candidat la prezidențiale (de parca Iohannis ar fi cerut formal susținerea noastră si ar fi oferit un partenariat concret dar noi l-am fi refuzat; de parca nu ar fi normal sa ai un candidat când ești a doua forță politică din țară)
- de ce nu vrem sa intram la guvernare acum deși evident vom susține motiunea de cenzura și orice alternativa non-PSD (de parcă, cu o majoritate clară anti-justiție in Parlament și cu potențiali “colegi” de guvernare de la ProRomânia și UDMR, am putea lua măsurile necesare de reformă profundă).

Eu cred că ei se așteptau la un 30 la suta, cu USR/PLUS mult sub 20 la suta, și cu scoruri bune in urban (deci un mandat clar ca ei sa preia toată puterea până în 2020). Rezultatul nu e deloc bun pentru PNL (care a aruncat tot in lupta - inclusiv pe Iohannis, pe Rares Bogdan). Votantii lor sunt doar marginal mobilizați, mult sub USR/PLUS (cf. IRES). Practic nu mai au nimic garantat in următoarele alegeri.

Sfatul meu pentru PNL este să analizeze rezultatele cu mare atenție și să înțeleagă că:
- reforma doar parțială a partidului lor nu a fost suficientă pentru electorat si să o continue mult mai hotărât. Nu e deloc suficient să pună capi de listă vizibili și cu discurs bun. 
- negocierile cu USR/PLUS (esențiale pentru următoarea guvernare) trebuie făcute între parteneri egali - PNL nu este “prima vioară” care poate dicta decizii. 
- USR/PLUS nu va accepta nici un compromis pe măsuri anti-coruptie și de tăiere a conductelor de bani, nici unul. Nu vom negocia principii. Oamenii și pozițiile sunt mult mai puțin importante decât schimbarea fundamentală a sistemului corupt.

In rest - avem mult de luptă cu mafia PSD/ALDE/UDMR. Acolo e ținta comună. Restul sunt atacuri care nu ajuta pe nimeni cu nimic."

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel