Caramitru: Am fost în Diaspora 12 ani. 80% o duc mai prost acolo decât cei din orașele mari românești

Narcis Popa |
Data publicării:

Andrei Caramitru susține că foarte mulți români plecați în Diaspora trăiesc mai rău decât ar face-o dacă ar trăi în câteva dintre cele mai mari orașe ale României.

Caramitru spune că la rândul lui a fost 12 ani în Diaspora. Pe alocuri, acesta atacă românii care muncesc în afara granițelor țării spunând că este o decizie proastă să continue acolo. 

Iată ce mesaj transmite: 

"Mulți zic că am ce am cu diaspora. Nu am nimic, din contră. Și eu am fost în diaspora 12 ani. Problema mea e de logică elementară. Dacă totuși o duci MAI PROST în diaspora decât ai duce-o într-un oraș mare plin de oportunități în România (și care are tot ce vrei - inclusiv școli private și spitale private dacă e - și unde nu ai treabă cu statul poți să îți faci viața cum vrei tu doar în privat). Și ești și departe de casă și familie și nu contribui NIMIC la societatea de aici.

Și noi trebuie să importăm nepalezi și filipinezi ca să te înlocuim pe tine. E o situație ABSURDĂ din care toată lumea pierde. Și 80% din diaspora o duce mai prost decât cei care stau în București Cluj Iași sau Timișoara. E o prostie generală așa ceva - și oameni care se auto-conving ca România e în același hal ca acum 10 ani când au plecat ei (între timp veniturile s-au dublat / triplat aici oricât refuzați voi realitatea asta și e și mult mai sigur pe străzi decât acolo la ei unde e violență și hoție și haos). Dar mă rog. Probabil ca nu avem ce face - majoritatea celor din diaspora vor sta acolo pe mega sărăcie, frustrați și votând cu AUR. Noi aici vom fi obligați să aducem 2 milioane de asiatici în următorii 10 ani. Și am dat așa reset social - am înlocuit pe unii nu foarte smart cu unii muncitori din Asia care fac ceva pentru țara de aici. Asta e. Ce să facem", a scris Andrei Caramitru. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel