Caramitru: "A venit peste mine și familia mea într-un restaurant și m-a agresat "

Alexandra Steoleaca |
Data publicării:

Andrei Caramitru povestește un episod prin care a trecut împreună cu familia sa. Fără să spună un nume, Caraamitru a vorbit despre faptul că cineva l-a agresat într-un restaurant. 

"De la alegeri pana acum - am primit un val de mulțumiri dar și un val de ură și de frică.

Pe de o parte - zeci de oameni m-au sunat sau m-au oprit pe strada sa îmi mulțumească pentru implicare. De la șoferi sau muncitori in construcții pana la profesori universitari și sefi de mari corporații. Nici nu știți cât de mult m-au impresionat și cât de mult m-au motivat pentru viitor. Le mulțumesc tuturor din suflet.

Pe de alta parte - am simțit un val de ură. Zeci de mesaje violente primite pe Facebook, atacuri din partea zonelor întunecate ale societății (care militează pentru izolare și întoarcere undeva in anii negri) și din partea unor facțiuni radicale din celelalte partide de opoziție (care sper vor fi “reformate” prin excludere). Un penal cu acte in regulă (mare sef acum câțiva ani la stat, arestat și condamnat in prima instanță) a venit peste mine și familia mea intr-un restaurant și m-a agresat verbal cu o ură în ochi greu de imaginat, înainte sa urce in Porsche-ul lui și sa își aștepte condamnarea finală. In aceeași zi, un “mogul” de presa care stătea la masă cu creația lui - un candidat “independent” hiper-naționalist (pe care nu l-a votat nimeni) - mai că nu s-a sufocat de furie când am intrat și noi in același locație. Dan Andronic, îngrozit, scrie întru-un delir manipulativ că Barna e noul Lenin, Ciolos e noul Molotov și eu sunt noul Beria.

Există și multă frică - oameni chiar apropiați și bine intenționați mă suna zilnic sa ma roage ca nu cumva sa “supărăm” prea mult sistemul, sa fim obedienți, să nu schimbam prea mult lucrurile, să “colaboram”. Pentru că “e mai bine așa”, “e riscant altfel”.

Le spun tuturor - nu ne e deloc frică, schimbarea a început și se va întâmpla. Să nu va fie frică nici vouă. Va fi o schimbare bună pentru toți și echilibrată, spre modernitate. Singurii afectați vor fi penalii si hoții, care vor plăti", a scris Andrei Carmitru pe pagina de facebook. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel