Candidatul PSD la Primăria Pogana, reţinut pentru dare de mită, a fost suspendat din partid

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:

Candidatul PSD la funcţia de primar al comunei Pogana, Maricel Gîfu, acuzat de dare de mită şi reţinut în urma unui flagrant, a fost suspendat, luni, din partid.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de PSD Vaslui, decizia a fost luată în cadrul şedinţei Biroului Permanent Judeţean al partidului.

"În conformitate cu prevederile statutare, am luat decizia suspendării din partid a domnului Gîfu Maricel, candidat la funcţia de primar al comunei Pogana, până la clarificarea situaţiei juridice a acestuia. Sperăm ca principiul constituţional al nevinovăţiei, până la proba contrarie, să funcţioneze inclusiv în acest caz şi justiţia să clarifice aspectele care au condus la această situaţie", a declarat preşedintele PSD Vaslui, Adrian Solomon, citat în comunicatul menţionat.

Fostul primar al comunei Pogana, Maricel Gîfu, actual candidat PSD la fotoliul de edil-şef, a fost reţinut, duminică, de poliţişti după ce ar fi încercat să mituiască doi poliţişti.

Conform unui comunicat de presă remis de Direcţia Generală Anticorupţie - Serviciul Judeţean Vaslui, în cursul zilei de 19 mai, în jurul orei 11,40, poliţiştii au efectuat un control la o societate comercială situată în comuna Pogana, judeţul Vaslui, administrată de soţia candidatului, iar pentru a nu se lua măsurile legale faţă de neregulile constatate, acesta a promis că le va remite poliţiştilor suma de 2.000 de lei.

Ulterior, ofiţerii de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Vaslui, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, au organizat şi l-au prins în flagrant pe bărbat în timp ce oferea suma de 3.000 de lei celor doi ofiţeri de poliţie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel