Candidat PSD la alegerile locale, acuzat că a oferit ajutoare de la UE ca mită electorală. Erau pachete destinate familiilor nevoiaşe

Andreea Cosma |
Data publicării:

Instituţia Prefectului Sibiu a anunţat, vineri, că a sesizat Inspectoratul Judeţean de Poliţie cu privire la Ioan Ciorogariu, candidatul PSD la funcţia de primar al oraşului Tălmaciu, care ar fi distribuit ajutoare de la Uniunea Europeană persoanelor defavorizate, încălcând legea.

"Având în vedere că distribuirea ajutoarelor pentru persoanele defavorizate se face potrivit dispoziţiilor art. 4 alin. 9 din OUG nr 84/2020, de către persoanele desemnate prin Ordinul Prefectului nr. 286 din 23.06.2020, privind desemnarea persoanelor care distribuie pachetele cu produse de igienă şi pachetele de alimente din cadrul Programului Operaţional de Ajutorarea Persoanelor defavorizate (...), Instituţia Prefectului - judeţul Sibiu a sesizat (...) posibila încălcare a normelor legale de către un candidat la funcţia de primar şi a solicitat efectuarea verificărilor necesare.

Acest demers s-a făcut în urma informaţiilor şi a imaginilor apărute în presa locală, astăzi, 21.08.2020, în care candidatul PSD la funcţia de primar al Oraşului Tălmaciu, domnul Ciorogariu Ioan, distribuie alături de alte persoane pachete cu ajutoare pentru persoanele defavorizate primite de la Uniunea Europeană, deşi acesta nu se enumeră printre persoanele desemnate prin Ordinul nr. 286/23.06.2020", se arată într-un comunicat al Instituţiei Prefectului Sibiu transmis vineri.

Contactaţi de Agerpers pentru a-şi exprima un punct de vedere, reprezentanţii PSD Sibiu nu au formulat deocamdată niciun punct de vedere referitor la sesizarea depusă pe numele candidatului social-democrat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel