Candidații pentru un mandat de judecător la CCR, AUDIAȚI în comisiile juridice

Candidaţii înscrişi pentru un mandat de judecător la Curtea Constituţională a României (CCR) din partea Senatului şi Camerei Deputaţilor vor fi audiaţi marţi de Comisiile juridice.

Cei patru candidaţi înscrişi pentru un mandat de judecător CCR din partea Senatului sunt audiaţi în Comisia juridică începând cu ora 10,00.

"În conformitate cu Hotărârea Biroului Permanent a Senatului din data de 3.05.2019, în temeiul art. 5, alin. 5, din Legea 47/1992, cu completările şi modificările ulterioare, privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale a României, până la data de 6.05.2019, ora 18,00, au fost depuse, la Comisia juridică, de disciplină, imunităţi şi validări a Senatului, următoarele candidaturi de judecător la Curtea Constituţională a României, din partea grupurilor parlamentare: grupul parlamentar PSD - Cristian Deliorga; grupul parlamentar PNL - Cătălin Daniel Fenechiu; grupul parlamentar USR - Ovidiu Mircea Ursuţa Daraban şi un candidat fără susţinerea vreunui grup parlamentar - Gheorghe Iancu", se arată într-un comunicat semnat de preşedintele Comisiei juridice din Senat, Robert Cazanciuc.

La finalul audierilor, Comisia juridică va înainta Biroului Permanent al Senatului un raport cu privire la candidaţi.

Mandatul Simonei-Maya Teodoroiu, numită judecător la CCR pentru o diferenţă de mandat, expiră la data de 15 iunie iar numirea noului judecător trebuie efectuată cu cel puţin o lună înainte de încetarea mandatului judecătoresc predecesor.

Procedural, plenul Senatului va dezbate şi supune la vot propunerile grupurilor parlamentare şi raportul Comisiei juridice pentru numirea unui judecător la CCR.

Audierile încep de dimineațăCandidaţii din partea Camerei Deputaţilor vor fi audiaţi începând cu ora 9,00 de Comisia juridică.

Potrivit unor surse politice, şeful Secţiei speciale pentru investigarea magistraţilor, Gheorghe Stan, este propunerea grupului parlamentar al Partidului Social Democrat pentru funcţia de judecător la CCR.

Deputatul Ioan Cupşa este propunerea Grupului parlamentar al Partidului Naţional Liberal iar avocatul Vlad Ştefan, propunerea Grupului USR.

Liderul USR, Dan Barna, a declarat luni că va avea discuţii şi cu celelalte partide de opoziţie pentru a vedea dacă se poate ajunge la o propunere comună.

Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a declanşat pe 23 aprilie procedura de numire a unui judecător la CCR în locul lui Ştefan Minea, căruia îi expiră mandatul în data de 15 iunie.

Plenul Camerei Deputaţilor are termen până pe 15 mai pentru vot.

[citeste si]


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy