Când și cum s-ar putea redeschide restaurantele în România: „Propunem 3 pași”

Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Reprezentanții teraselor și restaurantelor vor avea săptămâna aceasta negocieri cu oficialii Guvernului, pentru redeschiderea acestor unități. Cei din industria Horeca au făcut chiar un plan pentru redeschidere, urmând ca pe data de 5 mai să fie înaintat către ministrul Finanțelor.

Printre măsurile propuse se află redeschiderea treptată a restaurantelor în intervalul 15 mai - 15 iunie, păstrarea distanței de 1.5 - 2 metri între mese, maximum 8 locuri la fiecare masă, și cel mult 200 de clienți în același timp în restaurant.

De asemenea, ar urma ca fiecare casă de marcat să fie dotată cu un ecran de protecție din plexiglas, iar clienții vor fi nevoiți să poarte măști de protecție și mănuși.

Mai mult decât atât, clienților le va fi verificată temperatura la intrare.

„Propunem 3 pași pentru redeschiderea restaurantelor, începând mai întâi cu terasele. Ca dată, dorim să fie cea de 15 mai, când Guvernul a promis că ar putea relaxa aceste măsuri. În această perioadă ne propunem o distanțare socială, măsuri de securitate sanitară în locațiile noastre, precum și o reașezare, o rearanjare a locațiilor. Dacă toate lucrurile evoluează bine, după 2 săptămâni am dori ca pasul următor să se adreseze și interiorului restaurantelor”, a declarat președintele patronalului Horeca, Daniel Mischie, la Antena 3.

 

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

nxt.22
YesMy